Samsung інвестує $360 мільярдів доларів в чипи та біотехнології протягом 5 років

Опубликовал
Володимир Скрипін

Samsung Group планує упродовж наступних 5 років збільшити інвестиції у розвиток різних напрямів бізнесу (від чипів до лікарських засобів) більш ніж на 30%, до приголомшливих 450 трильйонів корейських вон (близько 360 мільярдів доларів), оскільки конгломерати Південної Кореї намагаються боротися з економічними потрясіннями, що продовжують накопичуватимуться «сніжним комом», та перебоями у логістиці, пише Bloomberg.

У своїй заяві Samsung повідомив, що близько 360 трильйонів корейських вон осядуть всередині країни, а решта буде інвестована за кордон. Наразі Samsung Electronics будує передовий завод по виробництву чипів у США в Техасі вартістю 17 мільярдів доларів. За планом, випуск продукції на ньому почнеться у другій половині 2024 року.

Також компанія анонсувала створення 80 000 нових робочих місць до 2026 року, здебільшого у сфері напівпровідників та біофармацевтичних препаратів.

Як пояснює Bloomberg, конгломерат Samsung, яким керує нащадок однієї з найстаріших і найбагатших сімей Кореї, є одним із небагатьох так званих «чеболей», які формують інвестиційні плани, коли новий президент країни вступає на посаду. Водночас президент Юн Сок Єль, який розпочав свій п’ятирічний термін 10 травня, є прихильником конгломератів і зробив їх ключовим стовпом у планах економічного зростання країни.

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Очікується, що Samsung разом з керівниками інших відомих «чеболей» візьме на себе частину відповідальності за стимулювання зростання в країні, яка бореться зі зростанням інфляції та порушеннями ланцюгів постачань через пандемію та розв’язаною росією війну в Україні.

Samsung приділяє особливу увагу своєму технологічному флагману, перлині розгалуженої імперії, яка охоплює суднобудування, технології, охорону здоров’я та фінанси. Samsung Electronics, найбільший у світі виробник смартфонів, дисплеїв, чипів пам’яті та побутової техніки, минулого року оприлюднив плани інвестувати 151 мільярд доларів до 2030 року, щоб глибше зануритися в передові технології виробництва мікросхем.

Значна частина цих коштів піде на виробництво мікросхем для глобальних компаній, таких як NVIDIA та Qualcomm, який швидко розширюється, щоб конкурувати з Intel.

Також Samsung Electronics разом з SK Hynix Inc. раніше пообіцяли інвестувати понад 510 трильйонів корейських вон у дослідження та виробництво напівпровідників до 2030 року відповідно до національного плану, розробленого адміністрацією попереднього президента США Дональда Трампа.

Не тільки Samsung збільшує технологічні інвестиції. Hyundai Motor Company — найбільший південнокорейський автовиробник у країні та 4-й у світі, 24 травня також повідомив про плани інвестувати 63 трильйони корейських вон до 2025 року в низку сфер, включаючи електромобілі, робототехніку, авіаційні технології та водневі транспорті засоби. Водночас роздрібний та хімічний гігант Lotte Group заявив, що спрямує близько 37 трильйонів вон у розвиток економіки країни, від готелів і магазинів безмитної торгівлі до виробництва водневої електроенергії та бізнесу з прокату електромобілів.

Disqus Comments Loading...