Новини Пристрої 24.05.2022 о 15:34 comment views icon

Samsung інвестує $360 мільярдів доларів в чипи та біотехнології протягом 5 років

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Samsung Group планує упродовж наступних 5 років збільшити інвестиції у розвиток різних напрямів бізнесу (від чипів до лікарських засобів) більш ніж на 30%, до приголомшливих 450 трильйонів корейських вон (близько 360 мільярдів доларів), оскільки конгломерати Південної Кореї намагаються боротися з економічними потрясіннями, що продовжують накопичуватимуться «сніжним комом», та перебоями у логістиці, пише Bloomberg.

У своїй заяві Samsung повідомив, що близько 360 трильйонів корейських вон осядуть всередині країни, а решта буде інвестована за кордон. Наразі Samsung Electronics будує передовий завод по виробництву чипів у США в Техасі вартістю 17 мільярдів доларів. За планом, випуск продукції на ньому почнеться у другій половині 2024 року.

Також компанія анонсувала створення 80 000 нових робочих місць до 2026 року, здебільшого у сфері напівпровідників та біофармацевтичних препаратів.

Як пояснює Bloomberg, конгломерат Samsung, яким керує нащадок однієї з найстаріших і найбагатших сімей Кореї, є одним із небагатьох так званих «чеболей», які формують інвестиційні плани, коли новий президент країни вступає на посаду. Водночас президент Юн Сок Єль, який розпочав свій п’ятирічний термін 10 травня, є прихильником конгломератів і зробив їх ключовим стовпом у планах економічного зростання країни.

Очікується, що Samsung разом з керівниками інших відомих «чеболей» візьме на себе частину відповідальності за стимулювання зростання в країні, яка бореться зі зростанням інфляції та порушеннями ланцюгів постачань через пандемію та розв’язаною росією війну в Україні.

Samsung приділяє особливу увагу своєму технологічному флагману, перлині розгалуженої імперії, яка охоплює суднобудування, технології, охорону здоров’я та фінанси. Samsung Electronics, найбільший у світі виробник смартфонів, дисплеїв, чипів пам’яті та побутової техніки, минулого року оприлюднив плани інвестувати 151 мільярд доларів до 2030 року, щоб глибше зануритися в передові технології виробництва мікросхем.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

Значна частина цих коштів піде на виробництво мікросхем для глобальних компаній, таких як NVIDIA та Qualcomm, який швидко розширюється, щоб конкурувати з Intel.

Також Samsung Electronics разом з SK Hynix Inc. раніше пообіцяли інвестувати понад 510 трильйонів корейських вон у дослідження та виробництво напівпровідників до 2030 року відповідно до національного плану, розробленого адміністрацією попереднього президента США Дональда Трампа.

Не тільки Samsung збільшує технологічні інвестиції. Hyundai Motor Company — найбільший південнокорейський автовиробник у країні та 4-й у світі, 24 травня також повідомив про плани інвестувати 63 трильйони корейських вон до 2025 року в низку сфер, включаючи електромобілі, робототехніку, авіаційні технології та водневі транспорті засоби. Водночас роздрібний та хімічний гігант Lotte Group заявив, що спрямує близько 37 трильйонів вон у розвиток економіки країни, від готелів і магазинів безмитної торгівлі до виробництва водневої електроенергії та бізнесу з прокату електромобілів.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: