Рубрики НовиниСофт

Samsung створила Message Guard — новий антивірус для повідомлень, який захистить від експлойтів Zero-click

Опубликовал
Катерина Даньшина

Samsung Message Guard відправляє на «карантин» вкладені зображення в повідомленнях, які можуть містити шкідливий код.

Samsung представила нову функцію безпеки для лінійки планшетів та смартфонів Galaxy, яка покликана захистити користувачів від експлойтів Zero-click. Їх називають кібератаками «нульового натискання» через те, що вони маскуються під зображення, вкладені у повідомлення, встановлюють шпигунське ПЗ та інші шкідливі програми без будь-якої взаємодії зі сторони користувача. 

Такі кібератаки стають все більш поширеними останнім часом. Одну з найпомітніших атак з «нульовим кліком» виявив розробник Citizen Lab у 2022 році — після того, як між 2017 та 2022 рр. зловмисники використали недолік безпеки iOS/iMessage для встановлення шпигунського програмного забезпечення Pegasus від NSO на телефони журналістів, політиків і активістів.

Атаки Zero-click залишають мало слідів, а жертви можуть навіть не підозрювати, що їх телефон зламано. Їхнє виявлення у деяких випадках може ускладнитись навіть таким заходом безпеки як наскрізне шифрування повідомлень, оскільки дані можуть переглядати лише відправник та одержувач. 

Онлайн-курс Pyton.
Опануйте PYTHON з нуля та майте проект у своєму портфоліо вже через 4 місяця.
Приєднатися

Samsung стверджує, що їхня нова функція Message Guard може запобігти таким атакам — вона автоматично відправлятиме зображення форматів PNG, JPG/JPEG, GIF, ICO, WEBP, BMP і WBMP в «карантин». Коли пристрій Galaxy отримуватиме текстове повідомлення з вкладеним зображенням, антивірус ізолює та просканує файл, щоб переконатися, що він не може заразити пристрій.

Функція буде доступна на телефонах серії Galaxy S23, а пізніше цього року буде розповсюджена на інші смартфони та планшети Galaxy з One UI 5.1 або новішою версією. Message Guard працює в Samsung Messages та Messages (Google); і згодом стане доступною для сторонніх програм обміну повідомленнями через оновлення програмного забезпечення. За словами Samsung, Message Guard не потребує активації, і працюватиме «безшумно та майже непомітно у фоновому режимі».

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...