Рубрики Новини

Samsung SDI почне випускати новий тип акумуляторів для смартфонів за тією самою технологією, що і для електромобілів. Їх ємність буде на 10% більше за того ж розміру

Опубликовал
Тетяна Нечет

Samsung SDI, підрозділ Samsung, який відповідає за виробництво акумуляторів, вирішив створювати акумулятори для смартфонів, запозичити технологію виробництва батарей для електромобілів. Зміна конструкції дозволить збільшити ємність на 10% за того ж розміру. Про це пише The Elec.

Метод виробництва акумуляторів Gen 5 EV заснований на укладанні шарів один на одного, а не на скручуванні в рулон. Це дозволяє краще заповнити наявний об’єм. Пошарове укладання також виключає ризик деформації.

Компанія Samsung SDI також оголосила, що виробництво нових акумуляторів почнеться на заводі в Чхонані. Працює пілотна виробнича лінія у Тяньцзіні, Китай. Чотири із 12 ліній, що входять до комплексу «M Line», будуть модернізовані. Поки що виробництво не великосерійне.

Нові батареї, імовірно, будуть в топовому смартфоні Galaxy, але Samsung SDI працює і з іншими клієнтами. Один з них — Apple (нині у техніку купертинського гіганта встановлюються акумулятори Amperex і іноді LG). Apple використовує багатокомпонентну структуру, при якій кілька акумуляторів з’єднуються, щоб збільшити ємність iPhone. Вони L-подібні. Це зроблено через обмеження збільшення щільності енергії малих акумуляторів. У минулому Samsung SDI постачала акумулятори для MacBook та iPad.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Компанія Xiaomi також обіцяє збільшити ємність батарей на 10% без зміни їх розміру, а OPPO розробив технологію зменшення втрати ємності після кількох циклів зарядки-розрядки.

Disqus Comments Loading...