Samsung ViewFinity S8 — 4K-монітори для творців контенту «не за всі гроші світу»

Опубликовал
Володимир Скрипін

Samsung Electronics після оновлення лінійки ігрових моніторів Odyssey 2022 року звернула увагу на представників творчих професій, які створюють контент — саме їм виробник насамперед адресує моделі ViewFinity S8, які пропонують непогані характеристики за прийнятною ціною. Серія S80PB включає дві моделі з екранами IPS LCD діагоналлю 27 та 32 дюймів — вони пропонують підтримку 4K (3840 x 2160 пікселів), точне відтворення кольорів, матове покриття та професійне заводське калібрування і при цьому коштують суттєво дешевше $1000.

Цільова аудиторія новинок — художники, дизайнери, фотографи, оператори відеомонтажу, для яких важлива точність відтворення кольору. До загальних рис ViewFinity (назва серії — утворена злиттям окремих слів «View» та «Infinity») відноситься охоплення 98% колірної гами DCI-P3 та підтримка одного мільярда кольорів (ймовірно, тут використовуються 8-бітні матриці з FRC, а не повноцінні 10-бітні панелі), сертифікат Pantone, що засвідчує точність кольоровідтворення, та заводське калібрування.

32-дюймовий варіант має сертифікат VESA Display HDR 600, що, серед іншого, гарантує яскравість 600 ніт, тоді як компактніша 27-дюймова модель відповідає специфікаціям базового VESA DisplayHDR 400.

Підставка дозволяє регулювати кут нахилу та висоту монітора, міняти орієнтацію з книжної на альбомну та навпаки, а завдяки кріпленню VESA монітор за потреби можна повісити на стіну.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Дисплеї також можна використовувати як док-станції все-в-одному для настільних комп’ютерів або ноутбуків. На панелі є роз’єм USB-C, який підтримує заряджання інших пристроїв потужністю до 90 Вт та передачу даних через адаптер Ethernet over USB.

Також в описі згадуються сертифікати Intelligent Eye Care від TUV Rheinland, Energy Star, EPEAT та TCO. У всіх моделях підтримується функція захисту очей Adaptive Picture, яка автоматично регулює яскравість та колірну температуру в залежності від освітлення, режим захисту для зменшення випромінювання синього світла, та технологія Flicker Free, що усуває мерехтіння на екрані.

Доступнішою за ціною є компактніша 27-дюймова модель — еквівалент $557 на домашньому ринку Південної Кореї. 32-дюймова модель оцінюється в еквівалент $634. Глобальні продажі моніторів ViewFinity S8 2022 року почнуться наприкінці червня 2022 року.

Зображення

Відео

Disqus Comments Loading...