СБУ запобігла постачанню до росії тисяч компонентів «Шахедів» та крилатих ракет — начальник департаменту

Опубликовал
Андрей Русанов

Фахівці з цифрових технологій СБУ постійно працюють над блокуванням постачання у росію компонентів зброї та вже заблокували надходження компонентів для виробництва крилатих ракет і дронів «Шахед». Про це повідомив під час телемарафону начальник управління Департаменту кібербезпеки СБУ Ілля Вітюк.

«Ми здійснюємо перекриття ланцюгів постачання компонентів до російської зброї. Один із прикладів – вже заблокували постачання сервомоторів для виробництва 1600 «Шахедів» і 4000 мікросхем для крилатих ракет», — розповів Вітюк.

Окрім того, кіберфахівці СБУ знищують уздовж лінії фронту систем радіоелектронної боротьби та розвідки російських окупантів, перехоплюють ворожі БПЛА та запобігають координації з них ударів по Збройних силах України. Також розвідувальні операції департаменту дозволяють запобігати людським жертвам та допомагають у відбитті російських хакерських атак.

«Кібервійна – це не щось абстрактне і віртуальне. Кожна відбита атака – це недопущена спроба завдати шкоди нашій державі та людям. Уявіть: спецслужби рф зламали месенджери одного військового і таким чином зʼясували точне місце і час запланованого збору, і в результаті – приліт і десятки загиблих», — пояснив голова ДКІБ.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Джерело: СБУ

Disqus Comments Loading...