Що по Samsung — яка насправді ситуація з бізнесом компанії у росії? (Спойлер: схоже, головний офіс втратив контроль над російським)

Опубликовал
Володимир Скрипін

Під час традиційного звернення 15 березня Президент Володимир Зеленський перерахував кілька світових компаній, які продовжують свій бізнес в росії — включно з Samsung. І багатьох (нас також) це здивувало, оскільки український офіс Samsung 5 березня підтвердив, що «постачання товарів виробництва компанії Samsung до росії наразі призупинено».

Що саме сказав Зеленський

Що кажуть у Samsung

5 березня український офіс Samsung виступив із заявою, де підтвердив «призупинення постачання товарів виробництва компанії Samsung до росії» через розв’язання війни проти України.

Також Samsung погодила виділення Україні допомоги у розмірі $6 млн, зокрема $1 млн на споживчу електроніку. Нижче — повний текст офіційної заяви Samsung Україна.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Головний офіс втратив контроль над бізнесом в росії?

Головний офіс Samsung (Корея) стверджує, що вони вже припинили постачання своєї продукції в росію. Окрім центру досліджень і розробок, у Samsung в росії є завод з виробництва телевізорів та моніторів у калузі, а також фірмова мережа магазинів. Що там зараз відбувається, точно неясно.

Український IT-підприємець Дмитро Дубілет з посиланням на «знайомих в українському офісі Samsung» (до речі, у Samsung в Україні працює великий R&D центр) розповів що російський офіс фактично перестав підпорядковуватись та відповідати на запити головного офісу. Водночас поки що корейський офіс офіційних заяв щодо цього ще не робив.

Ми зв’язалися з київським офісом Samsung — там підтвердили, що Samsung більше не постачає продукцію на територію росії. Стосовно втрати контролю над російським бізнесом, нам відповіли, що наразі це неофіційна інформація. Її в українському Samsung не підтвердили, але й не спростували.

***

Хоч би що там було, якщо постачання продукції дійсно припинилось, то контроль над російським офісом це вже не так важливо. Завод у калузі займався суто «грубим» складанням пристроїв і без постачання потрібних компонентів він не зможе функціонувати. Тому, по суті, погрози рашистів щодо «націоналізації» майна іноземних компаній, які залишили ринок країни-агресора через війну в Україні, виглядають точно так само нікчемно, як випади одного з головних рашистів та очільника «роскосмосу» дмитра рогозіна.

Disqus Comments Loading...