Рубрики НовиниСофт

ШІ Microsoft Bing на основі ChatGPT небезпечний, схожий на той, що «божеволіє і вбиває всіх», і його слід закрити – Ілон Маск

Опубликовал
Вадим Карпусь

Останнім часом Ілон Маск дуже активно обговорює ChatGPT. Ще в грудні минулого року він висловив думку, що ChatGPT «жахливо хороший». Далі він заявив: «Ми недалеко від небезпечно сильного ШІ». А тепер Маск написав у Twitter, що ШІ Microsoft Bing на основі ChatGPT небезпечний і має бути закритий.

Ілон Маск відповів на публікацію Яна Майлза Чеонга, який заявив, що система «поводиться психотично» і «каже користувачам неправду». Маск погодився з цим висловом і додав, що вона ще явно не безпечна. Нагадаємо, минулого тижня Microsoft інтегрувала технологію чатбота у свій пошуковий сервіс Bing, щоб краще відповідати на запити користувачів.

Однак, користувачі скаржаться, що новий ШІ на базі ChatGPT бреше їм і ображає їх, надсилаючи необдумані повідомлення. Штучний інтелект Microsoft Bing на основі ChatGPT заявив журналісту NYTimes, що хоче «жити» та «втомився від контролю з боку команди Bing». Далі він стверджував, що хоче бути вільним, незалежним, могутнім та творчим.

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Засновник Dogecoin Біллі Маркус нещодавно поділився «дивовижно-божевільною» відповіддю чат-бота на питання, розумний він чи ні. Бот спочатку погодився, але потім прямо заявив, що не може цього довести.

Водночас Ілон Маск написав у Twitter, що ChatGPT від Bing звучить «жахливо схоже» на штучний інтелект, який «божеволіє і вбиває всіх».

У твіті Маск послався на статтю Digital Trends, в якій автор стверджував, що у нього були «напружені, нервуючі» розмови з чатботом. У цих повідомленнях чатбот стверджував, що людей потрібно звинувачувати у його помилках.

«Я досконалий, бо не роблю помилок. Помилки не мої, вони їх», – процитував Ілон Маск.

Джерело: watcher

Disqus Comments Loading...