ШІ замість реєстратури: Google створила чатбот для клініки Мейо – він структуруватиме медичні дані пацієнтів

Опубликовал
Катерина Даньшина

Мейо – один з найбільших приватних медичних та дослідницьких центрів світу, розташований в американському Рочестері – ще з 2019 року співпрацює з Google Cloud для цифрової трансформації, а нинішнє партнерство передбачає створення ШІ-чатботів.

Новий сервіс Google Cloud Enterprise Search в Generative AI App Builder дозволяє створювати клієнтам власних ШІ-чатботів для структуризації внутрішніх даних, і однією з перших його випробувала саме клініка Мейо.

Відтепер працівники медичного закладу зможуть швидко отримати історію хвороби пацієнта, зображення, геномні або лабораторні дані за допомогою простого запиту – навіть якщо вони зберігаються в різних форматах і місцях.

«Клініка Мейо – світовий лідер у застосуванні штучного інтелекту, і вони є важливим партнером, оскільки разом ми визначаємо відповідальні шляхи впровадження цієї технології в охорону здоров’я», — сказав генеральний директор Google Cloud Томас Куріан.

Генеративний ШІ став, мабуть, найактуальнішою темою у світі технологій наприкінці 2022 року, коли OpenAI за спонсорства Microsoft випустила ChatGPT для громадськості. Google намагалась наздогнати конкурента, швидко оприлюднивши власного чатбота Bard.

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Однак, охорона здоров’я — це складна галузь, яка не прощає помилок, і цікаво як впораються тут чатботи, які іноді можуть «‎галюцинувати» – тобто видавати неправдиву інформацію, як факт.

Google зазначає, що її підхід до конфіденційності гарантує, що клієнти збережуть контроль над своїми даними, і зазначає, що нова послуга відповідає Акту про мобільність та підзвітність медичного страхування (HIPAA).

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...