Shield AI — перспективна система штучного інтелекту БПЛА і не тільки. Її вже протестувала армія Ізраїлю

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Shield AI, створена у 2015 році колишнім морським котиком Брендоном Ценгом та його братом Раяном, займається розробкою систем штучного інтелекту для БПЛА. Наприклад, дрон Nova 2 здатний автономно виявляти загрози на полі бою та збирати критичну розвідувальну інформацію.

Минулого місяця ізраїльські війська використовували безпілотник Shield AI для пошуку стрільців, що забарикадувалися, і цивільних жертв у будівлях, які зазнали нападу бойовиків ХАМАС. Зазначається, що дрон Nova 2 може автономно вести спостереження всередині багатоповерхових будівель або навіть підземних комплексів без GPS та пілота-людини.

План Shield AI полягає в тому, щоб використовувати програмне забезпечення на базі ШІ для системи пілотування, яка може застосовуватися на різних платформах ─ від невеликих дронів, як Nova 2, до реактивних винищувачів. Також подібне програмне забезпечення можна використовувати на допоміжних літальних апаратах. Наприклад, ШІ-систему можна встановити на робот-винищувач, який літатиме перед F-35, що пілотується людиною. Такий дрон виконуватиме завдання пошуку ракетних загроз або літаків противника, приймаючи на себе ризики до того, як пілот-людина опиниться під загрозою.

Shield AI нещодавно провела демонстраційні польоти своїх ШІ-дронів над Північною Дакотою, показавши, наскільки далеко просунулася технологія. Їхнім завданням був пошук наземних вогневих точок поблизу. Програма на базі ШІ створила ефективні схеми польоту для трьох дронів, уникаючи безпольотних зон та зіткнень, які дозволили максимально швидко виконати поставлене завдання.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Джерело: nytimes

Disqus Comments Loading...