Рубрики НовиниКрипто

Сінгапур першим у світі врегулював стейблкоїни

Опубликовал
Катерина Даньшина

Стейблкоїни – це тип цифрової валюти, обмінний курс якої намагаються стабілізувати, прив’язавши до фіатних валют або біржових товарів, таких як золото чи нафта.

Нині ринок стейблкоїнів оцінюється приблизно у $125 млрд. Утім стабільні цифрові монети й досі не регулюються у світі, і цю ситуацію може виправити Сінгапур – валютно-кредитне управління країни (MAS) вже запропонувало деякі ключові вимоги для такого типу криптовалют, зокрема:

  • Резерви, які повертають стейблкоїни, повинні зберігатися в активах з низьким рівнем ризику та у високоліквідних активах. Вони повинні завжди дорівнювати або перевищувати вартість стейблкоїна в обігу.
  • Емітенти стейблкоїнів повинні повернути номінальну вартість цифрової валюти власникам протягом п’яти робочих днів після запиту на викуп.
  • Емітенти також повинні надавати «відповідне розкриття даних» користувачам, включаючи результати аудиту резервів.

Ці правила застосовуватимуться до стейблкоїнів, які були випущені у Сінгапурі та імітують вартість сінгапурського долара або будь-якої валюти G10, як-от долар США. Стейблкоїни, які відповідають усім вимогам, будуть визнані регулятором «стейблкоїнами, регульованими MAS», що дозволить відрізняти їх від інших токенів.

Такі стейблкоїни, як USDT і USDC, зазвичай є основою торгівлі криптовалютами. Вони дозволяють трейдерам вводити та вилучати різні цифрові монети без конвертації назад у фіатну валюту. Емітенти стейблкоїнів стверджують, що токени можна використовувати для багатьох інших цілей, включаючи грошові перекази – однак їх часто критикують щодо прозорості резервів, які вони зберігають. Сінгапур прагне внести більше ясності в галузь.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Минулого року крах стейблкоїна UST поставив цей тип криптовалюти під приціл регуляторів. На відміну від USDT і USDC, UST керувався алгоритмом і не мав у своїх резервах реальних активів, таких як облігації.

У червні Велика Британія прийняла закон, який дає регуляторам право нагляду за стабільними цифровими монетами, хоча конкретних правил ще не розробили. Гонконг тим часом проходить публічні консультації щодо стейблкоїнів і прагне запровадити регулювання наступного року.

Джерело: CNBC

Disqus Comments Loading...