Новини Крипто 15.08.2023 о 16:20 comment views icon

Сінгапур першим у світі врегулював стейблкоїни

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Стейблкоїни – це тип цифрової валюти, обмінний курс якої намагаються стабілізувати, прив’язавши до фіатних валют або біржових товарів, таких як золото чи нафта.

Нині ринок стейблкоїнів оцінюється приблизно у $125 млрд. Утім стабільні цифрові монети й досі не регулюються у світі, і цю ситуацію може виправити Сінгапур – валютно-кредитне управління країни (MAS) вже запропонувало деякі ключові вимоги для такого типу криптовалют, зокрема:

  • Резерви, які повертають стейблкоїни, повинні зберігатися в активах з низьким рівнем ризику та у високоліквідних активах. Вони повинні завжди дорівнювати або перевищувати вартість стейблкоїна в обігу.
  • Емітенти стейблкоїнів повинні повернути номінальну вартість цифрової валюти власникам протягом п’яти робочих днів після запиту на викуп.
  • Емітенти також повинні надавати «відповідне розкриття даних» користувачам, включаючи результати аудиту резервів.

Ці правила застосовуватимуться до стейблкоїнів, які були випущені у Сінгапурі та імітують вартість сінгапурського долара або будь-якої валюти G10, як-от долар США. Стейблкоїни, які відповідають усім вимогам, будуть визнані регулятором «стейблкоїнами, регульованими MAS», що дозволить відрізняти їх від інших токенів.

Такі стейблкоїни, як USDT і USDC, зазвичай є основою торгівлі криптовалютами. Вони дозволяють трейдерам вводити та вилучати різні цифрові монети без конвертації назад у фіатну валюту. Емітенти стейблкоїнів стверджують, що токени можна використовувати для багатьох інших цілей, включаючи грошові перекази – однак їх часто критикують щодо прозорості резервів, які вони зберігають. Сінгапур прагне внести більше ясності в галузь.

Минулого року крах стейблкоїна UST поставив цей тип криптовалюти під приціл регуляторів. На відміну від USDT і USDC, UST керувався алгоритмом і не мав у своїх резервах реальних активів, таких як облігації.

У червні Велика Британія прийняла закон, який дає регуляторам право нагляду за стабільними цифровими монетами, хоча конкретних правил ще не розробили. Гонконг тим часом проходить публічні консультації щодо стейблкоїнів і прагне запровадити регулювання наступного року.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Джерело: CNBC


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: