Рубрики НовиниКіно

«Смерчі» / Twisters відкрився з рекордними $80,5 млн — найкасовіший дебют для фільму-катастрофи в США

Опубликовал
Катерина Даньшина

«Смерчі» перевершили прогнози у внутрішньому прокаті, але відзначились скромною міжнародною касою — однак це не завадило стрічці оформити найкращий дебют серед усіх фільмів-катастроф в США.

У Північній Америці «Смерчі» заробив $80,5 млн, перевершивши дебютними заробітками попереднього рекордсмена «Післязавтра» Роланда Еммеріха, а також став третім за відкриттям цього року: після «Думками навиворіт 2» ($154,2 млн) і «Дюна: Частина друга» ($82,5 млн). Щодо міжнародного прокату — там скромні $42,7 млн.

«Смерчі» — це сучасна версія блокбастера 1996 року «Смерч» від продюсерів стрічок «Парк Юрського періоду», «Джейсон Борн» та «Індіана Джонс» (оригінальний фільм завершив прокат з $494,5 млн, на сьогодні — $992,08 млн).

В центрі сюжету — колишня мисливиця за смерчами Кейт Купер (Дейзі Едґар-Джонс), яку переслідують спогади з минулого про катастрофічну зустріч з торнадо під час навчання в коледжі. Одного дня Хаві (Ентоні Рамос) запрошує дівчину повернутись на відкриті рівнини, щоб випробувати нову революційну систему відстеження торнадо — однак сезон смерчів посилюється, і зʼявляються небачені раніше жахливі явища. Тож Кейт та її друзям доведеться поборотися за власні життя.

Онлайн-курс "English for Designers" від Vocabulaba.
Навчіться описувати деталі своєї роботи, формувати CV англійською та вільно обговорювати флоу проєктів із замовниками.
Детальніше про курс

Зрежисував фільм Лі Айзек Чанґ (серіал «Мандалорець»), а окрім Едґар-Джонс та Рамоса до акторського складу приєдналися Ґлен Павелл («Люблю тебе ненавидіти»), Брендон Переа, Саша Лейн, Деріл Мак-Кормак, Кірнан Шіпка, Нік Додані, Мора Тінрі та ін.

В українському прокаті фільм стартував 18 липня.

Наразі на Rotten Tomatoes критики оцінюють «Смерчі» у 77%, тоді як глядачі поставили 92%.

Disqus Comments Loading...