SoftBank зафіксував «несподіваний» збиток $6,2 млрд після банкрутства WeWork, попри продаж частини акцій Arm

Опубликовал
Юрій Орос

SoftBank Group отримала неочікуваний чистий збиток у розмірі 931 млрд єн ($6,2 млрд) у другому кварталі. Як раз після того, як одна з найбільших ставок групи — компанія WeWork, подала заяву про банкрутство.

Для японського конгломерату це вже четвертий збитковий квартал поспіль, передає FT, навіть прибуток від первинного публічного розміщення акцій (IPO) Arm та інвестиції першого фонду Vision Fund не змогли компенсувати вплив слабкої єни, зниження оцінки WeWork та інших компаній, а також збитки від деривативів за тримісячний період, що закінчився у вересні.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Саме через продаж акцій Arm це стало неочікувано, аналітики S&P Capital IQ прогнозували, що чистий прибуток компанії складе 180,8 млрд єн. У тому ж кварталі минулого року група отримала 3 трлн єн чистого прибутку після продажу частки в китайській групі електронної комерції Alibaba.

Після SoftBank повідомив, що після деяких бухгалтерських коригувань його технологічні фонди Vision Funds отримали інвестиційний прибуток у розмірі $300 млн у другому кварталі, причому Vision Fund 1 має прибуток у розмірі $2,5 млрд завдяки продажу Arm, а Vision Fund 2 зазнав збитків у розмірі $2,1 млрд через зниження вартості його публічного портфеля. LatAm Funds також зазнав збитків у розмірі $100 млн.

Збиток у другому кварталі припадає на час, коли голова SoftBank Group Масайоші Сон полює за угодами у сфері штучного інтелекту. У червні Сон заявив акціонерам, що компанія переходить у «контрнаступ» після багатьох років продажу активів і збитків у фондах Vision Funds.

Конгломерат був змушений переказати $1,5 млрд Goldman Sachs та іншим кредиторам за кілька днів до того, як WeWork подала заяву про банкрутство на цьому тижні, в результаті чого загальна сума, яку SoftBank інвестував у невдалий стартап спільного використання офісів, перевищила $16 млрд з моменту початкових інвестицій у 2017 році.

Disqus Comments Loading...