Sony продала вже 20 мільйонів PlayStation 5 та планує за рік подвоїти цей результат

Опубликовал
Володимир Скрипін

Актуальними даними щодо об’єму продажів своїх консолей та кількох ігор від внутрішніх студій Sony поділилася з порталом GamesIndustry.biz.

Востаннє Sony ділилася цифрами у нещодавньому фінансовому звіті від 10 травня — станом на 31 березня загальні продажі PS5 по всьому світу становили 19,3 млн. Тобто, за два місяці Sony відвантажила на ринок ще близько 1 млн консолей PS5.

Як зазначає відомий інсайдер та аналітик Даніель Ахмад, щоб досягти такого результату, PS5 знадобилося трохи більше ніж півтора року 18 місяців (568 днів) — консоль вийшла у листопаді 2020 року. Поки що PS5 відстає від PS4 — попередня модель перетнула рубіж у 20 млн за 15 місяців (471 день). Це при тому, що планку 10 мільйонів PS5 взяла швидше, ніж PS4. Проте перебої у постачанні завадили PS5 втримати лідерство та титул найшвидше продаваної консолі Sony.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Водночас Sony впевнена, що зможе протягом 2022 значно збільшити виробництво PS5 та дати усім охочим можливість купити консоль. У нещодавньому звіті Sony зазначала, що планує до березня 2023 року реалізувати щонайменше 18 мільйонів PS5. Інакше кажучи, за рік Sony планує збільшити тираж майже вдвічі. Що ж, побажаємо Sony успіху, та подивимося, чи зможе вона врешті досягти цілі.

Disqus Comments Loading...