SpaceX готує місію Falcon Heavy 26 липня та задумала перетворити Starship на космічну станцію

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія SpaceX офіційно оголосила про місію важкої ракети Falcon Heavy. Її запустять 26 липня зі стартового комплексу 39A на мисі Канаверал у Флориді. Корисним навантаженням стануть супутники HughesConnects JUPITER 3 та EchoStar XXIV.

Старт заплановано на 23:04 за східноамериканським часом. У нас це ранок четверга — 6:04 за київським часом. Пряму трансляцію події можна буде спостерігати у вікні плеєра нижче.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

Ще один варіант застосування SpaceX Starship

SpaceX шукає якомога більше варіантів застосування для космічного наступного покоління Starship, який у кінці червня отримав  понад 1000 змін і має готуватися до нового старту найближчими тижнями.

Starship призначена для польоту людей на Місяць та Марс або ж для великих транспортних місій: як-от великої кількості супутників або запуску нового телескопа чи іншого великого обладнання. Проте SpaceX подумовує перетворити в майбутньому Starship на космічну станцію, передає ArsTechnica.

Оскільки Міжнародна космічна станція має бути виведена з експлуатації після 2030 року, NASA шукає альтернативу для проведення експериментів на низькій навколоземній орбіті. Ще в червні NASA оголосило про співпрацю зі SpaceX, Blue Origin і ще 5 компаніями у розробці нових орбітальних станцій. Зараз стало більше подробиць.

Представники NASA заявили, що план SpaceX щодо перетворення корабля на станцію має сильні сторони, оскільки «передбачає самостійне фінансування розробки», а комерційний план передбачає використання Starship «протягом 5-7 років».

Disqus Comments Loading...