SpaceX спробує знову запустити Starship 6 червня

Опубликовал
Вадим Карпусь

Федеральне авіаційне управління США (FAA) видало компанії SpaceX ліцензію на запуск для тестової місії Starship Flight 4. Наразі цей запуск запланований на четвер, 6 червня. Пуск відбудеться з космодрому SpaceX Starbase поблизу пляжу Бока-Чіка в Південному Техасі.

«SpaceX відповідає всім вимогам безпеки та іншим ліцензійним вимогам для цього тестового польоту», ─ йдеться в заяві FAA.

Як випливає з назви, місія SpaceX Starship Flight 4 є четвертим випробувальним польотом Starship і Super Heavy. У повністю зібраному вигляді вони мають висоту майже 400 футів (близько 122 м) і є найбільшою та найпотужнішою ракетою у світі.

SpaceX розробила Starship як повністю багаторазову систему запуску надважкої вантажопідйомності для місій на Місяць, Марс і за їх межами. Програма NASA Artemis, наприклад, вибрала Starship посадковим модулем для доставлення астронавтів Artemis 3 на південний полюс Місяця у 2026 році.

Онлайн-курс "Business English для фінансистів" від Vocabulaba.
Опануйте мову фінансів англійською та спілкуйтесь вільно — під час презентацій бюджетів для native-спікерів чи співбесід у міжнародних компаніях.
Детальніше про курс

Але перш ніж Starship зможе полетіти на Місяць, SpaceX має довести, що її блискуча ракета з нержавіючої сталі може вийти на орбіту.

На сьогоднішній день компанія здійснила три тестових пуски (різного рівня невдалості):

Тепер SpaceX покладає великі сподівання на четвертий тестовий запуск, який запланований на 15:00 за Київським часом. Для запуску буде доступне 120-хвилинне вікно.

Джерело: space

Disqus Comments Loading...