SpaceX та T-Mobile отримали швидкість завантаження 17 Мбіт/с з супутника Starlink на звичайний телефон Samsung з Android

Опубликовал
Андрей Русанов

Голова SpaceX Ілон Маск розповів у X Twitter про досягнення максимальної швидкості завантаження 17 Мбіт/с із супутника Starlink на немодифікований телефон Samsung з ОС Android.

«SpaceX щойно досягла максимальної швидкості завантаження 17 Мбіт/с із супутника безпосередньо на немодифікований телефон Samsung Android», — пише Маск.

У подальших коментарях, відповідаючи на питання, CEO SpaceX / Starlink уточнює, що це означає.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

«Це поточна пікова швидкість на промінь, а промені великі, тому ця система ефективна лише там, де немає стільникового зв’язку. Ця послуга працює в партнерстві з бездротовими провайдерами, як це було оголошено SpaceX і T-Mobile».

Нагадаємо, у серпні 2022 року SpaceX та оператор мобільного зв’язку T-Mobile оголосили про співпрацю з метою використати супутники Starlink, щоб позбавитися «мертвих зон» у покритті стільникової мережі. Тоді планувалося, що звичайні 5G-смартфони зможуть підключатися до супутників Starlink зі швидкістю 2-4 Мбіт/с на визначених ділянках покриття. Як можна бачити, цей показник у конкретному випадку був значно перевищений.

У січні 2024 року SpaceX та T-Mobile відправили та отримали перші текстові повідомлення на телефони з використанням супутників Starlink D2D, які були запущені за тиждень до того. Тоді SpaceX заявила, що разом з T-Mobile хоче публічно запустити мобільні супутникові текстові у 2024 році, а у наступному році розширити можливості супутникової телефонії голосовим зв’язком.

Disqus Comments Loading...