SpaceX запустила перші супутники Starlink Direct to Cell — прямий зв’язок зі смартфонами

Опубликовал
Юрій Орос

Ілон Маск відзвітував про запуск на орбіту перших супутників, що підтримують технологію передачі даних на звичайні смартфони. Вони необхідні для роботи сервісу Starlink Direct to Cell. Поки вони забезпечуватимуть можливість відправляти текстові повідомлення в зонах, де немає стільникового зв’язку.

Оновлено: SpaceX підтвердила успішне розгортання супутників Starlink з підтримкою Direct to Cell.

За словами Маска:

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Це дасть змогу забезпечити мобільний зв’язок у будь-якій точці Землі.

Зауважте, що вона підтримує лише ~7 Мб на промінь, а вони дуже великі, тому, хоча це чудове рішення для місць, де немає стільникового зв’язку, воно не може конкурувати з наявними наземними стільниковими мережами.

Сервіс обіцяє безперешкодний доступ до тексту, голосу та даних для LTE-телефонів по всьому світу. Direct to Cell працюватиме з наявними телефонами з підтримкою LTE (4g). Згідно з заявами компанії, «не потрібно вносити зміни в апаратне забезпечення, прошивку або спеціальні застосунки, забезпечуючи безперешкодний доступ до тексту, голосу та даних».

Після запуску має з’явиться змога відправляти та отримувати текстові повідомлення. У 2025-му планують реалізувати голосовий зв’язок та передачу даних, а також підтримуватимуться пристрої IoT (інтернет речей).

Disqus Comments Loading...