Рубрики Новини

Супутниковий інтернет Starlink протестували у літаках Delta, компанія обіцяє зробити антени компактнішими

Опубликовал
Максим Григор'єв

Гендиректор авіакомпанії Delta Ед Бастіан заявив про тестування технології Starlink на пасажирських рейсах. У звіті випробування називаються «дослідними» та додаткових подробиць не надано.

У SpaceX додали, що авіаційна антена може стати революційною для підключення літаків до глобального високошвидкісного інтернет-сервісу.

«Зв’язок у літаках – це те, що, на нашу думку, дозріло для капітального ремонту».

Джонатан Хофеллер, віцепрезидент SpaceX

Наразі авіакомпанії працюють з провайдерами супутникового широкосмугового доступу Viasat та Intelsat. Але ці служби використовують супутники на далеких орбітах, а супутники Starlink обертаються ближче до Землі, що підвищить швидкість інтернету в польоті. Крім того, глобальна мережа супутників Starlink означає, що літаки можуть підключатись до інтернету без збоїв.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс

У липні минулого року SpaceX заявила про переговори з кількома авіакомпаніями та намагається допрацювати антени для встановлення на літаки. Регуляційні органи дозволили SpaceX протестувати сервіс на літаках, але компанії потрібне схвалення FAA для комерційного використання. У SpaceX зараз працюють над тим, щоб зробити термінали Starlink «меншими й легшими».

SpaceX має парк із 2000 супутників Starlink для підтримки своєї глобальної мережі. На сервіс підписано 250 тис. користувачів, до яких входять як споживачі, так і корпоративні клієнти. Передплатники Starlink платять $99 на місяць за стандартний сервіс та $500 на місяць за преміумрівень. Україна з початку повномасштабної війни отримала 5000 терміналів Starlink із безплатним тарифним планом.

Disqus Comments Loading...