Рубрики НовиниІгри

Take-Two натякнула на реліз GTA 6 у 2024-му році — продажі GTA V перевалили за 180 млн копій (усіх ігор серії Grand Theft Auto — 400 млн)

Опубликовал
Володимир Скрипін

Гаряче очікувана GTA 6 поступово наближається до релізу, і, схоже, нещодавні чутки про анонс найближчим часом не є безпідставними.

Оновлено [11:13]: глава Take-Two Штраус Зельник у коментарі Gamesindustry.biz ухилився від запитання щодо включення до фінансового прогнозу на 2024 рік нової частини Grand Theft Auto — він відповів, що «йдеться не про конкретні ігри, а про впевненість компанії, що це [виторг у $8 млрд] цілком досяжна ціль». Також він очікує виходу покращених консолей PS5 та Xbox Series (за чутками, це станеться наприкінці 2024 року), але не вважає, що це якось суттєво вплине на бізнес Take-Two.

Take-Two власник Rockstar (серії Grand Theft Auto, Read Dead, Bully) та 2K (NBA, Mafia, Bioshock) у квартальному звіті (в частині фінансових прогнозів) анонсувала «кілька інноваційних ігор», які, як розраховує видавець, встановлять нові стандарти» в індустрії відеоігор. Ці загадкові потенційно революційні ігри заплановані до виходу у 2025-му фінансовому році (це період із квітня 2024-го до березня 2025-го), і саме з їхньою допомогою Take-Two розраховує за 2024-й заробити понад $8 млрд. Для порівняння, минулого року виторг Take-Two становив $5,3 млрд, що стало рекордним результатом для компанії.

Низка авторитетних ігрових сайтів, включаючи IGN, зробити висновок, що Rockstar з GTA 6 цілиться у 2024 рік, що загалом збігається з попередньою неофіційною інформацією. Водночас сама компанія поки що не повідомляла дату виходу нової частини відомого на весь світ кримінального бойовика.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Залишається пригадати, що минулого року глава Take-Two Штраус Зельник розповідав про намір з наступною GTA встановити нові творчі стандарти для серії, ігрової індустрії та всього ринку розваг. Водночас Rockstar запевняла, що GTA 6 не затримається через масштабний витік геймплея та вихідного коду ранньої збірки гри восени 2022 року, і що інцидент не сильно нашкодив бізнесу.

Щодо інших цікавих цифр зі звіту, загальні продажі ігор серії GTA перевищили 400 мільйонів копій, з яких понад 180 млн припало на GTA V (То як, буде понад 200 млн до виходу GTA 6?). Наклад Red Dead Redemption вже досяг 75 мільйонів, з них 53 млн — це продажі Red Dead Redemption 2. Для порівняння, в четвертому кварталі 2022 року продажі GTA V та RDR 2 становили 175 млн та 50 млн копій відповідно.

Ключові показники Take-Two з фінансового звіту за квартал, що завершився 31 березня 2023 року

Продажі ігор за франшизою Borderlands перевищили 80 млн копій, а Sid Meier’s Civilization — понад 67 млн. Загальні продажі ігор BioShock сягнули замалим не 42 мільйони, а серії NBA 2K — понад 135 млн копій.

Disqus Comments Loading...