«Тамагочі» Rabbit R1 використовуватиме штучний інтелект від Perplexity

Опубликовал
Юрій Орос

Запуск Rabbit R1 на CES залишив багато питань, але бренд нарешті пролив світло на те, яка LLM (велика мовна модель) забезпечуватиме взаємодію пристрою з користувачами. Пристрій оснащуватиметься штучним інтелектом від Perplexity, стартапу з Сан-Франциско, який має амбіції обігнати Google у сфері ШІ та отримав інвестиції від NVIDIA та Джеффа Безоса.

Perplexity надаватиме актуальні результати пошуку через помаранчевий пристрій Rabbit за $199. Перші 100 000 покупців R1 безплатно отримають один рік підписки Perplexity Pro, яка зазвичай коштує $200. Цей розширений сервіс має підтримку завантаження файлів, щоденну квоту на понад 300 складних запитів і можливість переходу на інші моделі ШІ (GPT-4, Claude 2.1 або Gemini), передає Engadget.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Rabbit R1, розроблений компанією Teenage Engineering, оснащений 2,88-дюймовим сенсорним екраном, колесом прокрутки, двома мікрофонами, динаміком, поворотною камерою та кнопкою Push-to-Talk. Завдяки використанню великої моделі дій (Large Action Model, LAM) цей спеціальний гаджет може виконувати такі завдання, як бронювання, пошук рецептів на основі наявних інгредієнтів, ідентифікація людей і об’єктів (включаючи предмети, скажімо, у холодильнику) або просто перевіряти факти.

Disqus Comments Loading...