Рубрики НовиниСофт

Тепер і в Арканзасі. Pornhub продовжують блокувати в США через закон про перевірку віку

Опубликовал
Катерина Даньшина

MindGeek, оператор Pornhub, заблокував доступ до сайту в Арканзасі після того, як у вівторок набув чинності новий закон штату про перевірку віку.

Згідно з документом, Pornhub не заборонено працювати в штаті, однак є вимога підтвердження повноліття користувачів через надання документів, що посвідчують особу.

У середу порносайт заблокував весь трафік з IP-адрес, розташованих в Арканзасі, на знак протесту, стверджуючи, що закон, спрямований на захист дітей, насправді шкодить користувачам.

«Попри те, що безпека та дотримання нормативних вимог є головними у нашій місії, надання ідентифікаційної картки щоразу, коли ви хочете відвідати платформу для дорослих, не є найефективнішим рішенням для захисту наших користувачів, і фактично поставить під загрозу дітей і конфіденційність», йдеться у повідомленні MindGeek.

Блокування стосується й інших популярних сайтів для дорослих MindGeek, таких як RedTube.

Луїзіана була першим штатом, який схвалив правила, що вимагають від порносайтів перевіряти вік користувачів, і це надихнуло більше десятка штатів США на внесення схожих законопроєктів. Нині шість вже схвалили подібні заходи, хоча деякі з них набудуть чинності лише через кілька місяців.

Після того, як на початку року MindGeek почав виконувати закон Луїзіани, компанія заявила про падіння трафіку в штаті на 80%. Нині власник Pornhub вважає за краще блокувати свої порносайти й вони також вже не доступні з Міссісіпі, Вірджинії та Юти, а відтепер і з Арканзасу.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...