Рубрики Новини

Tesla збільшує максимальну швидкість автопілота з Tesla Vision до 137 км/год

Опубликовал
Максим Григор'єв

Компанія Tesla почала розповсюджувати оновлення для своїх авто, яке збільшить максимальну швидкість автопілота до 137 км/год.

Це оновлення вийшло майже через рік після того, як Tesla оголосила про перехід на автопілот без радара. Ідея полягала в тому, щоб використовувати тільки комп’ютерний зір на основі камер замість того, щоб використовувати дані з камер і радарів.

Здавалося б, чим більше даних, тим краще. Але ідея Tesla полягає в тому, що краще спробувати відтворити систему виключно за допомогою камер і штучних нейронних мереж, не дозволяючи даними з радара забруднювати її. Але автовиробник попередив, що перехід на нові технології призведе до обмежень деяких функцій автопілота спочатку.

Одним із таких обмежень була максимальна швидкість, на якій функція Autosteer, що утримує автомобіль на своїй смузі руху, була обмежена 120 км/год.

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

Ця швидкість була збільшена до 128 км/год, але вона залишалася на цьому рівні протягом деякого часу, і власники просили Tesla збільшити її. Максимальна швидкість звичайного автопілота Tesla з радаром становить 145 км/год.

«Autosteer буде обмежений максимальною швидкістю 85 миль/год та довшою мінімальною дистанцією слідування».

Це не зовсім паритет з автопілотом із радаром, але він уже наближається у плані максимальної швидкості.

Disqus Comments Loading...