Новини Софт 10.07.2023 о 13:33 comment views icon

Threads за 5 днів залучила 100 млн користувачів, перевершивши за темпами росту навіть ChatGPT (чатботу знадобилося 2 місяці)

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Threads була запущена 6 червня і за перші 7 годин досягла 10 мільйонів реєстрацій. Нині програму, яка покликана стати альтернативою багатостраждальному Twitter, використовують понад 100 млн користувачів.

У гонитві за Twitter: Threads залучила 100 млн користувачів за 5 днів, а Bluesky звітує про 1 млн перших завантажень

Досі такі високі показники демонстрував лише ChatGPT. Чатбот на базі штучного інтелекту від OpenAI, який став відкриттям 2022-го року, отримав 100 млн користувачів протягом 2-х місяців з моменту запуску. 

Головне завдання нових програм – утримати цю потужну кількість зацікавлених людей. Попри те, що Threads використовують мільйони людей щодня, їй бракує багатьох функцій – особистих повідомлень, хештегів, упорядкованої стрічки для друзів та можливості редагувати публікації. Примітно, що програма не підтримує ActivityPub — протокол, який використовується для публікацій у децентралізованих мережах (хоча Meta заявила, що працює над цим), а видалити акаунт в Threads можна лише разом з обліковим записом в Instagram.

Через правила, які дублюють політику Instagram, у програмі не дозволяють публікацію оголеного тіла (те, що дозволено в іншій альтернативі Twitter, Bluesky)  та «‎чутливого контенту» (яким позначають ледь не усі новини, пов’язані зі злочинами росії в Україні, стандартно для Meta). 

Щодо Bluesky, то соцмережа, яку підтримує засновник Twitter Джек Дорсі, досягла власної віхи – згідно з аналізом data.ai, програма отримала понад 1 млн завантажень на iOS і Android за останні 4 місяці. Звичайно показники далекі від Threads та Twitter – останній додав ще 72 млн перших завантажень, поки Bluesky працював над першим мільйоном (це приблизно 518 завантажень на день для Twitter; Bluesky, для порівняння, має приблизно 8300 завантажень на день). 

Практичний інтенсивний курс з дизайну - Design Booster від Powercode academy.
Навчіться дизайну з нуля за 3 місяці і заробляйте перші $1000, навіть якщо ви не маєте креативного мислення, смаку або вміння малювати. Отримайте практичні навички, необхідні для успішної кар'єри в дизайні.
Зарееструватися

У гонитві за Twitter: Threads залучила 100 млн користувачів за 5 днів, а Bluesky звітує про 1 млн перших завантажень

Однак варто пам’ятати, що Bluesky доступна лише за запрошеннями, а днями навіть призупинила реєстрацію нових користувачів, які масово ринулися у соцмережу після суперечливих обмежень Twitter щодо перегляду публікацій. За даними data.ai ці оновлення призвели до того, що з 30 червня для Bluesky було зареєстровано приблизно 300 000 нових завантажень.

Найбільша кількість завантажень Bluesky припадає на США (40%), Бразилію (9,5%), Японію (8,5%), Таїланд (7,5%) та Велику Британію (4,6%).


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: