Тім Кук відкрив перший магазин Apple в Індії, другий відкривається у четвер

Опубликовал
Андрей Русанов

Перший роздрібний магазин Apple в Індії відкрив свої двері для публіки у фінансовій та розважальній столиці країни, Мумбаї. Технологічний гігант розглядає Індію як перспективний ринок та виробничу базу.

Магазин розташований у комплексі Bandra Kurla, що належить конгломерату Reliance Industries індійського бізнесмена Мукеша Амбані. Приміщення площею 1858 кв.м виділяється мінімалістським скляним фасадом у стилі Apple. Усередині – стеля ручної роботи, зроблена з 408 дерев’яних деталей.

Apple стверджує, що магазин є одним із найенергоефективніших місць у світі: він повністю функціонує на відновлюваних джерелах енергії. У магазині працює понад 100 співробітників, які разом розмовляють більш ніж 20 мовами.

Воркшоп "PR + AI: Рисерч, Креатив, Контент" від Skvot.
Навчіться адаптувати потенціал АІ під задачі піарника. Корисні тулзи, яким можна делегувати рутину, генерувати свіжі ідеї для контенту і піар-стратегій.
Дізнатись більше

Глава Apple Тім Кук опублікував твіт з працівниками магазину, одягненими у зелену уніформу. «Привіт, Мумбаї! Нам не терпиться завтра привітати наших клієнтів у новому Apple BKC».

«В Індії така гарна культура та неймовірна енергія, — зазначив Тім Кук у пресрелізі. — Ми раді продовжити нашу давню історію – підтримувати наших клієнтів, інвестувати у місцеві спільноти та працювати разом, щоб збудувати краще майбутнє».

У четвер, 20 квітня, Apple відкриває другий магазин в Індії. Він відчинить свої двері у столиці Делі.

Ще наприкінці минулого року Apple прискорила свої плани щодо перенесення частини свого виробництва за межі Китаю, який уже давно гальмує ланцюжок постачання компанії. WSJ також повідомив, що компанія пропонує постачальникам збирати продукцію в інших азійських країнах, таких як Індія та В’єтнам.

Прагнення створення нової клієнтської бази може бути результатом скорочення доходів. Apple повідомила про виторг за перший квартал у розмірі $117,2 млрд, що на 5% менше, ніж минулого року.

Джерело: Insider

Disqus Comments Loading...