Три «Народні Байрактари», на які збирали гроші Фонд Притули та Лачен, вже в Україні

Опубликовал
Володимир Скрипін

Три ударних безпілотники Bayraktar TB2, гроші на які збирав фонд Сергія Притули та блогер Ігор Лаченков та які турецька компанія Baykar вирішила подарувала українцям, успішно доставлені в Україну. Це підтвердив гендиректор Baykar Халук Байрактар «Укрінформу» на Міжнародній виставці оборонної промисловості (MSPO 2022).

«Ми поставили в Україну Bayraktar з литовської акції і вже поставили три безпілотники Bayraktar з акції Притули. Вони вже в Україні»

Халюк Байрактар,

гендиректор Baykar Makina

Наприкінці червня українці за три доби пожертвували 600 мільйонів гривень на безпілотники Bayraktar TB2 (проєкт «Народний Байрактар») — збір організували Фонд Сергія Притули спільно з українським блогером Ігорем Лаченковим. Невдовзі після цього турецький виробник Baykar Makina анонсував передачу трьох безпілотників без оплати. 24 серпня Притула опублікував фото трьох готових Bayraktar TB2 з угрупування «Народний Байрактар» та підтвердив їх швидку передачу Україні.

Безпілотники Bayraktar TB2 з угрупування «Народний Байрактар» вирізняються спеціальним маркуванням — орнаментованою вишивкою. Це було задумано від самого початку та допоможе відрізнити їх в майбутніх відеозвітах Міноборони.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Ці нові Bayraktar TB2 у вишиванках доєднаються до інших (наприкінці червня Міноборони повідомляло, що отримало близько півсотні турецьких безпілотників Bayraktar TB2 та законтрактувала ще десятки бортів) та стануть цінним доповненням до SAR-супутника та річного доступу до бази даних сузір’я супутників ICEYE, які фонд Сергія Притули придбав за гроші, заощаджені з «народних байрактарів».

Тим часом Baykar готується до випробувань Kızılelma — новітнього надзвукового безпілотного винищувача, який також вироблятимуть на майбутньому українському заводі.

Disqus Comments Loading...