Три українські виробники отримають по $1 млн на розвиток систем протидії ворожим БПЛА

Опубликовал
Вадим Карпусь

24-25 червня відбувся другий щорічний Drone Hackathon «Anti-Shahеd». В рамках цього заходу 50 команд представляли свої проєкти, спрямовані на протидію ворожим дронам.

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізований з ініціативи Генерального штабу ЗСУ, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів». Він спрямований на пошук новаторських й ефективних рішень у боротьбі з ворожими безпілотниками.

Зазначається, що вже майже рік російські загарбники використовують для атак іранські дрони. Їх запускають десятками, а також окупанти вдаються до комбінованих атак, щоб максимально виснажити українську протиповітряну оборону. Як очікується, завдяки новим розробкам українських винахідників можна буде боротися з іранськими шахідами альтернативними методами, щоб не витрачати ресурси сил ППО.

Онлайн-курс "Комунікаційний менеджер" від Skvot.
Ви отримаєте скіли комунікації, сформуєте CV та розробите власну one page strategy. Для своєї карʼєри та успішного масштабування бренду.
Програма курсу і реєстрація

Українські інженери, кіберспеціалісти та розробники створювали системи й технології, які можуть бути корисними для захисту неба від ворожих БПЛА. Протягом двох днів команди демонстрували представникам Сил оборони рішення для протидії шахедам.

Спеціалісти різних родів військ, військових структур та цифрових технологій оцінювали ці проєкти та врешті решт обрали 3 найефективніших з них. Кожна з команд-переможниць укладе контракт на $1 млн для розвитку і масштабування виробництва. Ці кошти спрямують на якнайшвидшу реалізацію розробки.

«У війні важливо розуміти, що відбувається на полі бою, і пропонувати технологічні рішення. Бачимо, як ситуація на фронті змінюється в напрямі технологій. Наскільки важливі БПЛА, супутниковий зв’язок, системи ситуаційної обізнаності. Картина бою змінюється. Потрібно ухвалювати швидкі рішення й реалізовувати ефективні ідеї. Зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським шахедам. Маємо круті кейси з Армією дронів, коли постачали на передову не лише іноземні дрони, а й БПЛА вітчизняного виробництва. Аналогічне потрібно реалізувати з розвитком систем захисту українського неба», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначимо, раніше в межах «Армії дронів» провели перший Drone Hackathon. Тоді було обрано 6 команд-переможниць серед 30 учасниць. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні.

Disqus Comments Loading...