Новини Пристрої 27.06.2023 о 12:40 comment views icon

Три українські виробники отримають по $1 млн на розвиток систем протидії ворожим БПЛА

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Три українські виробники отримають по $1 млн на розвиток систем протидії ворожим БПЛА

24-25 червня відбувся другий щорічний Drone Hackathon «Anti-Shahеd». В рамках цього заходу 50 команд представляли свої проєкти, спрямовані на протидію ворожим дронам.

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізований з ініціативи Генерального штабу ЗСУ, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів». Він спрямований на пошук новаторських й ефективних рішень у боротьбі з ворожими безпілотниками.

По итогам Drone Hackathon «Anti-Shahеd» 3 украинских производителя получат по $1 млн на развитие систем борьбы с вражескими БПЛА

Зазначається, що вже майже рік російські загарбники використовують для атак іранські дрони. Їх запускають десятками, а також окупанти вдаються до комбінованих атак, щоб максимально виснажити українську протиповітряну оборону. Як очікується, завдяки новим розробкам українських винахідників можна буде боротися з іранськими шахідами альтернативними методами, щоб не витрачати ресурси сил ППО.

По итогам Drone Hackathon «Anti-Shahеd» 3 украинских производителя получат по $1 млн на развитие систем борьбы с вражескими БПЛА

Українські інженери, кіберспеціалісти та розробники створювали системи й технології, які можуть бути корисними для захисту неба від ворожих БПЛА. Протягом двох днів команди демонстрували представникам Сил оборони рішення для протидії шахедам.

Курс UI/UX дизайну від Mate academy.
На курсі ви навчитесь створювати інтуїтивно зрозумілі та привабливі інтерфейси вебсайтів і застосунків. Ви також освоїте ключові принципи дизайну та дізнаєтесь як виділятися на ринку. А ми вас не лише навчимо, а й працевлаштуємо. Сертифікат теж буде!
Дізнатися більше про курс

По итогам Drone Hackathon «Anti-Shahеd» 3 украинских производителя получат по $1 млн на развитие систем борьбы с вражескими БПЛА

Спеціалісти різних родів військ, військових структур та цифрових технологій оцінювали ці проєкти та врешті решт обрали 3 найефективніших з них. Кожна з команд-переможниць укладе контракт на $1 млн для розвитку і масштабування виробництва. Ці кошти спрямують на якнайшвидшу реалізацію розробки.

«У війні важливо розуміти, що відбувається на полі бою, і пропонувати технологічні рішення. Бачимо, як ситуація на фронті змінюється в напрямі технологій. Наскільки важливі БПЛА, супутниковий зв’язок, системи ситуаційної обізнаності. Картина бою змінюється. Потрібно ухвалювати швидкі рішення й реалізовувати ефективні ідеї. Зараз критично важливо створити альтернативні системи протидії іранським шахедам. Маємо круті кейси з Армією дронів, коли постачали на передову не лише іноземні дрони, а й БПЛА вітчизняного виробництва. Аналогічне потрібно реалізувати з розвитком систем захисту українського неба», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зазначимо, раніше в межах «Армії дронів» провели перший Drone Hackathon. Тоді було обрано 6 команд-переможниць серед 30 учасниць. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: