Це писав ChatGPT: експерти знайшли слово для ідентифікації ШІ-контенту

Опубликовал
Ігор Шелудченко

Електронні листи, написані ChatGPT дуже легко ідентифікувати — і для цього потрібно звернути увагу на одне слово.

Співзасновник популярного американського бізнес-інкубатора Y Combinator Пол Грем дійшов до висновку, що наявність слова «delve» в електронному листі є ознакою того, що його написав ChatGPT.

https://twitter.com/paulg/status/1777030573220933716?ref_src=twsrc%5Etfw” target=”_blank” rel=”nofollow noopener

До цього повідомлення від додав діаграму. На ній показана кількість використань цього слова виключно в академічних матеріалах з 1990 по 2024 рік.

Онлайн-курс "Лідогенерація у B2B" від Laba.
Де шукати нових клієнтів, щоб збільшити дохід компанії та які інструменти лідогенерації застосовувати? Розбираємо покроково та комплексно.
Дізнатись більше про курс

Згідно з цими даними кількість використань слова «delve» збільшилось з менш ніж 2000 разів у 2022 році до майже 18 000 разів у 2024 році.

В свою чергу, AI Phrase Finder, який використовував набір даних із 50 000 відповідей ChatGPT, виявив, що слово «delve» входило до 10 найпопулярніших слів, які використовуються ChatGPT.

Delve можна перекласти як «ритися», «копатися». Або ж як «яму», «впадину».

«Це одне з тих слів, які люди вживають лише тоді, коли пишуть і хочуть здаватися розумними», — написав Грем.

Але в коментарях до допису багато користувачів зазначили, що для них це цілком нормальне слово. Для них — в першу чергу, як колишніх колоній Британської імперії (Нігерія, Індія і т.д.)

https://twitter.com/oshosidhant/status/1777252142115615093?ref_src=twsrc%5Etfw” target=”_blank” rel=”nofollow noopener

Інші ж обурились — такі висновки є «дискримінацією людей з певними словниковим запасом». Проте на це Грем відповів досить лаконічно: «діти тепер вивчають англійську з фільмів».

Disqus Comments Loading...