Рубрики НовиниКрипто

Ціна Bitcoin перевищила $30000 — вперше з червня 2022 року

Опубликовал
Вадим Карпусь

Вартість Bitcoin піднялася вище за $30000. Це сталося вперше із червня 2022 року. З початку поточного року вартість криптовалюти зросла більш ніж на 80%.

Відскік Bitcoin виявився навіть інтенсивнішим, ніж в індексу Nasdaq 100 (близько 20%), з яким криптовалюта зазвичай рухається в тандемі. Однак, попри суттєве збільшення вартості останнім часом, ціна Bitcoin впала більш ніж на 50%, порівняно з історичним максимумом у листопаді 2021 року.

«30 тисяч дуже важливі як з технічних, так і з фундаментальних причин», – говорить Маті Грінспен, головний виконавчий директор Quantum Economics. «Опір наростав три тижні поспіль і нарешті зламано. Це перший раз, коли ми перетнули цей рівень після краху Terra/Luna та Three Arrows Capital. По суті, це означає, що ціна повністю відновилася після Celsius, FTX та регулятивних заходів у США».

Курс "Web design" від Web-academy.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Тепер, після прориву лінії опору на рівні $30000, трейдери можуть розглядати область $30800 як першу потенційну мету, за якою піде $31200.

Зазначимо, позиції Bitcoin посилилися за останній місяць після краху трьох американських банків, що відродило серед біткойн-биків думку про те, що токен пропонує привабливішу альтернативу традиційним фінансам. Крім того, аналітики кажуть, що відскок Bitcoin частково можна пояснити падінням ліквідності до 10-місячного мінімуму. За меншого обсягу торгів цінові коливання можуть бути драматичнішими.

Джерело: bloomberg

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь