Рубрики НовиниСофт

Twitter назавжди блокуватиме облікові записи, що видають себе за інших — Ілон Маск після появи копій власного профілю

Опубликовал
Вадим Карпусь

Перед придбанням Twitter Ілон Маск заявив, що він проти довічного блокування у сервісі, пообіцявши відновити заблокованих користувачів, таких як Дональд Трамп. Але тепер Маск написав, що Twitter назавжди припинятиме роботу імітаторів облікових записів, якщо вони не будуть явно позначені як пародійні. Думка Маска змінилася після того, як кілька перевірених користувачів з «блакитною галочкою» внесли зміни до своїх облікових записів, зробивши їх схожими на обліковий запис самого Маска.

Зважаючи на все, Twitter заблокувала обліковий запис коміка Кеті Гріффін за те, що вона видавала себе за Маска, принаймні тимчасово. Вона використовувала його ім’я та фотографію у своєму підтвердженому Twitter-акаунті. Інші підтверджені облікові записи, що видають себе за Маска, включаючи Джефа Жака, також були видалені з платформи.

До приходу Маска до влади правила Twitter вже говорили, що користувачі «не можуть видавати себе за окремих осіб, групи чи організації, щоб вводити в оману, збивати з пантелику або обманювати інших, а також використовувати фальшиву особу таким чином, який порушує роботу користувачів у Twitter». Пародійні облікові записи мали очевидно вказувати це. Покарання за ці порушення включали модерацію профілю, тимчасове або постійне блокування, хоча останнє застосовувалося рідко.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...