Рубрики НовиниWTF

Twitter/X звинувачують в антисемітизмі. Ілон Маск заперечує і каже, що він — «єврей за покликанням»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Соцмережа Ілона Маска стикнулась із позовами, які стверджують, що з Х не видаляли антисемітські публікації попри численні скарги.

Нещодавно Антидифамаційна ліга звинуватила X у поширенні антисемітського контенту, про що Ілон Маск згадав під час нещодавньої дискусії з Беном Шапіро.

Мільярдер заявив, що історія усього його життя насправді «‎просемітська», а своє навчання у єврейському дошкільному закладі та численні поїздки до Ізраїлю він окреслив, як основні причини того, що він не може бути антисемітом.

«Не знаю про генетичний зв’язок, але, можливо, я єврей за покликанням. Батько брав мене до Ізраїлю у 13-річному віці. Я побував на стіні, побував у Масаді – двічі, і не знаю, чи багато людей можуть цим похизуватись», — заявив Ілон.

Пізніше він додав, що має «удвічі більше друзів-євреїв, ніж друзів-неєвреїв», і загалом «у деяких аспектах вважає себе євреєм».

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Раніше генеральний директор X заявив, шо Антидифамаційна ліга позбавляє його платформу доходу від реклами, «помилково звинувачуючи в антисемітизмі». Він також погрожував подати на організацію до суду.

У відповідь керівник ліги Джонатон Грінблатт заявив, що поведінка Маска є «абсолютно небезпечною та глибоко безвідповідальною»:

«Маск взаємодіє з антисемітами та підносить їх у той час, коли Антидифамаційна ліга відстежує сплеск погроз і нападів на синагоги та єврейські установи».

У звіті Антидифамаційної ліги, опублікованому на початку року, детально описано рівень «жорстокого антисемітизму» на X, що зростає, зокрема й з причини того, що Маск змінив політику модерації контенту на сайті. У березні 2023 року організація CASM Technology та аналітичний центр Institute for Strategic Dialogue оприлюднили спільне дослідження, яке показало, що після того, як Ілон придбав та очолив Twitter у жовтні 2022 року, кількість антисемітських постів на платформі зросла більш ніж удвічі.

X також зіткнувся з судовим позовом від правозахисної некомерційної організації HateAid та Європейського союзу єврейських студентів, які стверджують, що платформа не видаляла антисемітські пости та публікації, що заперечують Голокост, навіть після того, як про них було повідомлено. Маск своєю чергою заявив, що рівень ненависті на X знизився після того, як він придбав соцмережу.

Джерело: Insider

Disqus Comments Loading...