Новини Новини 08.08.2022 о 10:03 comment views icon

У 5 містах на заході України запустять мережі станцій якості повітря ЛУН Місто AIR

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Українська команда розробників ЛУН Місто AIR встановить прилади для вимірювання якості повітря у містах на заході України, це Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Хмельницький, Чернівці. Станції нададуть містам безкоштовно, а мешканці зазначених міст вже можуть подати заявку на встановлення станції у себе.

Команда ЛУН Місто AIR вже має мережі станцій якості повітря у Києві, Львові та Одесі. Станції розроблені завдяки співпраці з науковцями Київського національного університету імені Шевченка. Прилади вимірюють концентрацію наддрібних часточок – PM 1, PM 2.5, PM 10, а також температуру, вологість та тиск. Завдяки цьому містяни інформовані про забрудненість повітря через автомобільні викиди та значні пожежі.

У 5 містах на заході України запустять мережі станцій якості повітря ЛУН Місто AIR

У Івано-Франківську, Тернополі, Ужгороді, Хмельницькому та Чернівцях станції будуть безкоштовно встановлені у містян-волонтерів, які захочуть допомогти моніторингу якості повітря і яким цікаві технічні новинки. Щоб подати заявку на встановлення станції за своїм вікном, потрібно заповнити форму https://forms.gle/Qv41twPFkHp3EGFXA. Її розглянуть і якщо локація підходить, нададуть станцію.

Слідкувати за показниками станцій можна буде в реальному часі на інтерактивній карті та у Telegram– і Viber-ботах.

“Під час війни ми маємо фіксувати всі злочини росії – зокрема екологічні. Наша система допоможе у цьому. Крім того, якість повітря є важливою завжди, адже забруднене повітря загострює та провокує серцево-судинні, легеневі, респіраторні захворювання, погано впливає навіть на психічне здоровʼя”, – коментує Анна Денисенко, кураторка ЛУН Місто AIR.

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Запуск мереж запланований на осінь 2022 року.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: