Рубрики Новини

У Facebook поширюють фейкові повідомлення про “зимову” допомогу від ЄС – 13 280 гривень для кожного українця

Опубликовал
Катерина Даньшина

Фейкові повідомлення у соцмережах поширюють шахраї – “адміністратори” таким чином намагаються збільшити охоплення у спільнотах.

Фахівці проєкту з фактчекингу Voxcheck повідомляють про активність шахраїв у соцмережах – ті поширюють повідомлення про те, що Євросоюз нібито “виділив $600 млн на допомогу українцям під час зими”, з огляду на що, “кожен громадянин може розраховувати на виплату у розмірі 13 280 гривень”. Це фейк. 

“Щоб дізнатися більше інформації про допомогу, у дописах пропонують перейти за посиланням на телеграм-канали. Також на зображенні є логотип державної програми “єПідтримка”,– пишуть на сайті Voxcheck.

Завдяки оманливим повідомленням про виплати, адміністратори спільнот збільшують активність та кількість коментарів:

English For IT: Communication.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

“Автори дописів дають посилання на телеграм-канал, де начебто є більш детальна інформація. Проте посилання веде на закритий канал, отримати доступ до якого можна тільки за запитом. Так автори дописів збільшують кількість підписників”.

У гірших випадках шахраї можуть отримати доступ до вашої особистої інформації — документів або фінансових карток. 

Нагадуємо, що оформлення заявок на отримання допомоги від міжнародних організацій здійснюється через програму єПідтримка або у визначених банках. Перший етап завершено, тому заявки нині взагалі не приймають. 

Disqus Comments Loading...