У Fortnite з’явився київський Майдан Незалежності — острів для донатів на відбудову зруйнованої лікарні в Миколаєві

Опубликовал
Катерина Даньшина

Відтепер у Fortnite, одній з найпопулярніших онлайн-ігор світу, з’явилась TheDonationMap — окремий острів, який точно відтворює київський Майдан Незалежності.

Код острова — 1992-2531-2170. Потрібно доєднатися до локації та лишатися там якомога довше. Чим більше гравці проводитимуть часу на мапі — тим більше грошей спрямують на відновлення України через UNITED24 (у конкретному випадку на відбудову Прибузької амбулаторії на Миколаївщині).

Ідею запропонував паризький Havas Play, а втілив Havas Dgtl Kyiv.

Fortnite — одна з найпопулярніших онлайн-ігор у світі, в якій станом на 2024 рік зареєструвалося понад 500 млн гравців. Генерувати нові локації або мапи тут можуть не лише розробники, а й незалежні творці. Кожна така мапа монетизується, коли гравець проводить на ній багато часу, виконуючи завдання чи купуючи скіни.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Нагадаємо, що на початку повномасштабної війни завдяки донатам у Fortnite для України зібрали $100 млн допомоги — ще 20 березня 2022 року Epic Games та Xbox оголосили, що весь дохід із внутрішньоігрових покупок, зроблених у грі до 3 квітня піде на підтримку потерпілим від війни українцям.

Задонатити на відбудову України можна й через Minesalt — онлайн-гру у стилі Minecraft в локаціях Соледару. Проєкт спільно створений UNITED24 та Endorah і на цю мить збирає $1 150 000 на відновлення Великокостромської гімназії, зруйнованої російською ракетою. Серед персонажів, які супроводжуватимуть гравців у віртуальних шахтах Соледара, амбасадори UNITED24 — засновник Virgin Group Річард Бренсон, лауреат Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини Пол Нерс, актор Міша Коллінз, боксер Олександр Усик, астронавт Скотт Келлі, футболіст Олександр Зінченко та інші.

Disqus Comments Loading...