Рубрики НовиниСофт

У гонитві за TikTok: тепер і Twitter додає відеострічку з вертикальним прокручуванням

Опубликовал
Катерина Даньшина

Twitter приєднується до групи соціальних мереж, які намагаються скопіювати «список відео» з TikTok – нова функція перегляду та прокручування відео буде доступна при натисканні на відео в пості, а також окремо на вкладці «Ознайомлення».

У своєму блозі 29 вересня компанія повідомила, що оновлює відеоплеєр: він стане «імерсивнішим» – натискання на відео зробить його повноекранним, а при вертикальному прокручуванні з’явиться рекомендований відеоконтент.

Також карусель відео буде доступна на вкладці «Ознайомлення» – за словами компанії, там будуть розміщені «деякі з найпопулярніших відео, якими діляться в Twitter».

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Оновлений відеоплеєр почне розгортатися у програмі для iOS протягом наступних кількох днів, а «список відео» на вкладці «Ознайомлення» вже доступний користувачем деяких країн у програмах для iOS або Android. Обидва оновлення насамперед будуть доступні англомовним користувачам.

Хоча Twitter так явно не копіює TikTok, як Instagram, це, безперечно, велика зміна. Раніше відео розглядалися винятково як частина твітів – тепер вони перетворюються на окрему повноцінну можливість для перегляду та публікації контенту.

TikTok, як і раніше, має великий успіх, незважаючи на запуск Instagram Reels і YouTube Shorts, в 2021 році кількість користувачів першого перевищила позначку у мільярд активних користувачів на місяць. Можливо у Twitter вдасться його випередити? У повідомленні компанії йдеться, що врешті-решт вони хочуть зробити Twitter «найкращим місцем для відео». Проте нагадаємо, що попередня спроба запуску відео Fleets у листопаді 2020 року не стала вдалою для Twitter – її відключили через 8 місяців.

Meta запускає в Україні короткі відео Facebook Reels

Джерело: The Verge, TechCrunch

Disqus Comments Loading...