Новини Софт 30.09.2022 о 15:18 comment views icon

У гонитві за TikTok: тепер і Twitter додає відеострічку з вертикальним прокручуванням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Twitter приєднується до групи соціальних мереж, які намагаються скопіювати «список відео» з TikTok – нова функція перегляду та прокручування відео буде доступна при натисканні на відео в пості, а також окремо на вкладці «Ознайомлення».

У своєму блозі 29 вересня компанія повідомила, що оновлює відеоплеєр: він стане «імерсивнішим» – натискання на відео зробить його повноекранним, а при вертикальному прокручуванні з’явиться рекомендований відеоконтент.

В погоне за TikTok: теперь и Twitter добавляет видеоленту с вертикальной прокруткой

Також карусель відео буде доступна на вкладці «Ознайомлення» – за словами компанії, там будуть розміщені «деякі з найпопулярніших відео, якими діляться в Twitter».

Англійська для початківців від Englishdom.
Для тих, хто тільки починає вивчати англійську і хоче вміти використовувати базову лексику і граматику.
Реєстрація на курс

Оновлений відеоплеєр почне розгортатися у програмі для iOS протягом наступних кількох днів, а «список відео» на вкладці «Ознайомлення» вже доступний користувачем деяких країн у програмах для iOS або Android. Обидва оновлення насамперед будуть доступні англомовним користувачам.

В погоне за TikTok: теперь и Twitter добавляет видеоленту с вертикальной прокруткой

Хоча Twitter так явно не копіює TikTok, як Instagram, це, безперечно, велика зміна. Раніше відео розглядалися винятково як частина твітів – тепер вони перетворюються на окрему повноцінну можливість для перегляду та публікації контенту.

TikTok, як і раніше, має великий успіх, незважаючи на запуск Instagram Reels і YouTube Shorts, в 2021 році кількість користувачів першого перевищила позначку у мільярд активних користувачів на місяць. Можливо у Twitter вдасться його випередити? У повідомленні компанії йдеться, що врешті-решт вони хочуть зробити Twitter «найкращим місцем для відео». Проте нагадаємо, що попередня спроба запуску відео Fleets у листопаді 2020 року не стала вдалою для Twitter – її відключили через 8 місяців.

Meta запускає в Україні короткі відео Facebook Reels

Джерело: The Verge, TechCrunch

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: