Рубрики НовиниКрипто

У Казахстані майнерів зобов’язали ставати на облік у держорганах, надавати детальну інформацію про ферми та обладнання

Опубликовал
Тетяна Нечет

Криптомайнери Казахстану мають обов’язково реєструвати свої операції в органах влади. Усі майнери повинні надати дані про реєстрацію бізнесу, а також інформацію про персонал, потужність, яку вони споживають або планують споживати, IP-адреси, заплановані інвестиції, місцеперебування майнінг-ферми, обладнання та копію вантажної митної декларації або документ, що підтверджує, що вони отримали обладнання на законних підставах, технічні умови на підключення до електропостачання та підтвердження того, що учасники є резидентами Казахстану. Про це йдеться в офіційному наказі.

Нові майнери повинні подати інформацію за 30 днів до початку роботи, а всі майнінг-ферми, що закриваються, повинні повідомити про це владу протягом 10 днів після припинення роботи. Діючі майнери зобов’язані подавати актуальну інформацію щокварталу.

Положення є доповненням до наказу Міністерства цифрового розвитку, інновацій та аерокосмічної промисловості від жовтня 2020 року. Наказ підписано 29 квітня.

Алан Доржієв, президент Казахстанської асоціації індустрії блокчейнів та центрів обробки даних, сказав CoinDesk, що це перший крок «на шляху до офіційного затвердження подачі електроенергії до центрів обробки даних для легального майнінгу». Національний мережевий оператор відключив електроенергію майнерам у січні, оскільки Казахстан бореться з нестачею енергії, частково спричиненою припливом криптомайнерів. Багато хто з них працює нелегально. У березні влада країни оголосила про закриття 106 майнінг-ферм і конфіскацію 67 тисяч одиниць обладнання на суму 193 мільйони доларів.

Disqus Comments Loading...