Рубрики НовиниКрипто

У Китаї процвітає прихований майнінг біткоїнів. На країну припадає 21,11% світового хешрейту

Опубликовал
Тетяна Нечет

США зміцнили свої провідні позиції як найкраще місце для майнінгу біткойнів. А Китай знову став другим. Попри заборону уряду минулого року.

За даними Кембридзького центру альтернативних фінансів (CCAF), на США припадало 37,84% світового хешрейту в період з вересня 2021 року до січня 2022-го. Хешрейт, який також відповідає за безпеку біткойн-мережі, повернувся до нових максимумів після падіння минулого року. Про це пише Bloomberg.

За даними CCAF, після заборони майнінгу в Китаї у 2021 році в країні стався раптовий сплеск активності шляхом «прихованих майнінгових операцій» і вона знову стала великим центром майнінгу (21,11% світового хешрейту).

«Це переконливо свідчить про те, що в країні сформувався значний андеграундний майнінг, що емпірично підтверджує те, що давно передбачали інсайдери галузі», — йдеться у звіті CCAF.

Онлайн-курс Product Management in IT від Web Academy.
Пройдіть повний цикл створення продукту — від генерації та валідації продуктової проблеми до аналізу користувачів, метрик і створення завдань для розробників. Знижка у розмірі 10% доступна при використанні промокоду "ITC".
Інформація про курс

Торік у травні Пекін активізував свої зусилля щодо приборкання ринку криптовалют. Але, схоже, у Китаї досі відбувається прихований майнінг через віртуальні приватні мережі.

У рейтингу CCAF Казахстан посів третє місце з 13,22%, наступною йде Канада з 6,48% світового хешрейту. У звіті сказано, що на росію припадало 4,66%, але потім майнінг криптовалюти було переведено до інших країн.

У Казахстані також борються із майнерами. У березні влада країни оголосила про закриття 106 майнінг-ферм і конфіскацію 67 тисяч одиниць обладнання на суму 193 мільйони доларів.

Disqus Comments Loading...