У київській багатоповерхівці на зарядці вибухнув портативний акумулятор — виникла пожежа, а житло зазнало значних пошкоджень

Опубликовал
Володимир Скрипін

Зранку 14 листопада в одній з квартир на вулиці Сергія Данченко, 34, що у Подільському районі столиці, вибухнув повербанк — обійшлося без потерпілих, проте це спричинило пожежу, а житло та фасад багатоповерхівки зазнали значних пошкоджень. Подробиці розповіли у поліції Києва.

Повідомлення про вибух надійшло близько 9:00 на спецлінію 102 — прибувши на місце події, рятувальники та слідчо-оперативна група Подільського управління поліції з’ясували, що інцидент стався у квартирі на дев’ятому поверсі. Попередньо встановлено, що у квартирі від мережі заряджався портативний акумулятор, який вибухнув, спричинивши пожежу, яка супроводжувалась сильним задимленням, та значне пошкодження житла.

Під час евакуації, з верхніх поверхів було евакуйовано 12 осіб, з них 3 дитини. О 09:36 вогнеборці локалізували пожежу, а о 9:44- ліквідували. На місце події виїжджало 6 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 30 осіб особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві.

У ДСНС відзначили, що складність гасіння пожежі полягала в тому, що прибудинкова територія була щільно запаркована, тож рятувальникам доводилося витрачати час на прокладання магістральних ліній. Яка саме модель викликала такі пошкодження, в поліції та ДСНС не уточнюють.

Онлайн-курс "Управління ІТ-командами" від Laba.
Прокачайте свої soft- і hard-скіли в управлінні кількома IT-командами, отримайте практичні стратегії та інструменти ефективного team-ліда.
Програма курсу і реєстрація

Не секрет, що зовнішні акумулятори, портативні станції та інші технічні засоби резервного живлення зараз мають надзвичайно великий попит в умовах планових та екстрених вимкнень електроенергії задля стабілізації енергосистеми — це наслідки російських ударів по критичній інфраструктурі України. Водночас брак та далеко не найякісніші підробки продукції відомих брендів також нерідко зустрічаються у ритейлі, що лише підвищує ризик виникнення побутових пожеж.

Тільки у Києві останніми днями сталися три вибухи та пожежі, пов’язані з використанням туристичних газових пальників. У ДСНС ТА КМДА закликають не нехтувати правила пожежної безпеки — та, серед іншого, вимикати з розеток усі електроприлади, виходячи з дому, та під час вимкнення електроенергії. Раніше у КМДА опублікували основні рекомендації щодо використання свічок, туристичних газових пальників, генераторів та іншого, аби убезпечити житло від пожеж.

Disqus Comments Loading...