Новини Україна 14.11.2022 о 20:14 comment views icon

У київській багатоповерхівці на зарядці вибухнув портативний акумулятор — виникла пожежа, а житло зазнало значних пошкоджень

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Зранку 14 листопада в одній з квартир на вулиці Сергія Данченко, 34, що у Подільському районі столиці, вибухнув повербанк — обійшлося без потерпілих, проте це спричинило пожежу, а житло та фасад багатоповерхівки зазнали значних пошкоджень. Подробиці розповіли у поліції Києва.

Повідомлення про вибух надійшло близько 9:00 на спецлінію 102 — прибувши на місце події, рятувальники та слідчо-оперативна група Подільського управління поліції з’ясували, що інцидент стався у квартирі на дев’ятому поверсі. Попередньо встановлено, що у квартирі від мережі заряджався портативний акумулятор, який вибухнув, спричинивши пожежу, яка супроводжувалась сильним задимленням, та значне пошкодження житла.

Під час евакуації, з верхніх поверхів було евакуйовано 12 осіб, з них 3 дитини. О 09:36 вогнеборці локалізували пожежу, а о 9:44- ліквідували. На місце події виїжджало 6 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки, а також 30 осіб особового складу підрозділів Головного управління ДСНС України у м. Києві.

У ДСНС відзначили, що складність гасіння пожежі полягала в тому, що прибудинкова територія була щільно запаркована, тож рятувальникам доводилося витрачати час на прокладання магістральних ліній. Яка саме модель викликала такі пошкодження, в поліції та ДСНС не уточнюють.

Не секрет, що зовнішні акумулятори, портативні станції та інші технічні засоби резервного живлення зараз мають надзвичайно великий попит в умовах планових та екстрених вимкнень електроенергії задля стабілізації енергосистеми — це наслідки російських ударів по критичній інфраструктурі України. Водночас брак та далеко не найякісніші підробки продукції відомих брендів також нерідко зустрічаються у ритейлі, що лише підвищує ризик виникнення побутових пожеж.

Тільки у Києві останніми днями сталися три вибухи та пожежі, пов’язані з використанням туристичних газових пальників. У ДСНС ТА КМДА закликають не нехтувати правила пожежної безпеки — та, серед іншого, вимикати з розеток усі електроприлади, виходячи з дому, та під час вимкнення електроенергії. Раніше у КМДА опублікували основні рекомендації щодо використання свічок, туристичних газових пальників, генераторів та іншого, аби убезпечити житло від пожеж.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: