У Spotify вже 220 млн преміум-передплатників та 551 млн активних користувачів на місяць

Опубликовал
Вадим Карпусь

Наступного дня після оголошення про підвищення вартості підписки сервіс Spotify оголосив фінансові результати станом на 30 червня 2023 року. Зазначається, що зараз у компанії налічується 220 млн підписників Premium і 551 млн щомісяця активних користувачів. Це на 27% та 17% більше, ніж на аналогічну дату минулого року.

Разом з тим, попри збільшення кількості слухачів, у середньому Spotify отримує менший дохід від кожного з них. Нині середній дохід на користувача становить €4,27, що на 6% менше у порівнянні з минулим роком та трохи менше порівняно з результатом минулого кварталу (€4,32).

Також приріст кількості платних підписників не спричинив отримання прибутку. У звітному кварталі чистий збиток Spotify становив €302 млн. Для порівняння, в аналогічному кварталі минулого року сервіс отримав збиток у сумі €125 млн. Це не особливо дивно для компанії, яка зазвичай віддає пріоритет росту, а не квартального прибутку, але Spotify працює над тим, щоб скоротити збитки в майбутньому.

Цьому мають сприяти як підвищення цін, так і скорочення персоналу. Цього року компанія провела кілька хвиль скорочень. Раніше генеральний директор Spotify Даніель Ек заявив, що пріоритетами компанії на цей рік є «швидкість та ефективність».

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...