Рубрики НовиниАвто

У США розслідують проблеми з кермовим управлінням Tesla Model 3 та Model Y

Опубликовал
Вадим Карпусь

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) проводить розслідування щодо Tesla, що стало результатом дюжини повідомлень про проблеми з системою кермування автомобілів Model 3 та Model Y модельного ряду 2023 року. Власники стверджують, що вони або повністю не можуть кермувати кермом, або спостерігають проблеми у роботі підсилювача кермового керування. Після цих звернень NHTSA ініціювало попередню оцінку.

«П’ять повідомлень вказують на нездатність кермувати автомобілем. У семи додаткових повідомленнях йдеться про втрату підсилювача керма, що призвело до збільшення зусиль для керування автомобілем», — йдеться у повідомленні NHTSA. «Попередня оцінка була ініційована для оцінки масштабів, частоти, виробничих процесів та серйозності, пов’язаних із цим станом».

Поки що немає повідомлень про будь-які смертельні випадки або травми, викликані такими інцидентами. Проте один із них призвів до аварії чи пожежі. Розслідування цих проблем торкнеться близько 280 тис. автомобілів. Не виключено, що надалі буде потрібно їх відкликання для усунення несправностей.

Зазначимо, це не перший випадок, коли NHTSA вивчає питання безпеки кермування електромобілями Tesla. У березні агентство розпочало окреме розслідування після повідомлень про збої в роботі кермового управління Model Y під час руху дорогою.

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...