Рубрики НовиниСофт

У Японії через припинення підтримки Internet Explorer очікується хаос у корпоративних клієнтів протягом «кількох місяців»

Опубликовал
Вадим Карпусь

Попри те, що Microsoft вже давно попередила про припинення підтримки браузера Internet Explorer, для багатьох користувачів це виявилося «раптовою» подією. Компанії та державні органи в Японії до останнього моменту відтягували розв’язання цієї проблеми та не оновлювали свої сайти завчасно. Лише з квітня цього року деякі з них почали звертатися до спеціалізованих компаній, щоб отримати кваліфіковану допомогу.

Як правило, такими клієнтами в основному є державні та фінансові установи, а також виробничі та логістичні компанії, які працюють із сайтами, сумісними лише з Internet Explorer.

«Вони знали [про поетапну відмову] давно, але вони, мабуть, відкладали вживання заходів», – сказав представник компанії Computer Engineering & Consulting, до якої тепер звертаються такі клієнти.

У компанії Computer Engineering & Consulting очікують, що хаос серед клієнтів, що затягли зі своєчасним оновленням ресурсів, триватиме кілька місяців.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися

Березневе опитування показало, що велика кількість організацій у Японії залежні від Internet Explorer. При цьому 49% респондентів заявили, що використовують браузер для роботи. За їхніми словами, Internet Explorer використовувався для контролю відвідуваності працівників, розрахунку витрат та інших внутрішніх інструментів. У деяких випадках у компаній немає іншого вибору, крім використання Internet Explorer, оскільки для обробки замовлень використовуються системи клієнтів. Понад 20% цих респондентів не знали або не зрозуміли, як перейти на інші браузери після припинення підтримки Internet Explorer.

Особливо повільно реагують державні органи. Деякі з них почали рекомендувати використовувати Microsoft Edge та Google Chrome лише з 16 червня. Але місцями, як і раніше, вказаний Internet Explorer як єдиний рекомендований браузер.

Джерело: nikkei

Disqus Comments Loading...