Рубрики Новини

У застосунку «Дія» з’явився «єДокумент» — тимчасове посвідчення особи на період воєнного стану у разі втрати документів. Також знову доступні міжнародні COVID-сертифікати

Опубликовал
Володимир Скрипін

Міністерство цифрової трансформації України продовжують адаптувати застосунок державних послуг «Дія» до роботи в умовах війни з росією.

«єДокумент»

Команда розробників застосунку «Дія» додала тимчасовий цифровий документ на період воєнного стану — «єДокумент». Це тимчасове посвідчення особи, яке міститиме паспортні дані та РНОКПП, та стане у пригоді, якщо звичайні документи було втрачено під час евакуації до більш безпечних регіонів України через вторгнення російських окупантів.

З міркувань безпеки держреєстри раніше довелося відключити, відповідно цифровий паспорт чи водійське посвідчення в Дії не завжди під рукою.

Щоб «єДокумент» з’явився, застосунок «Дія» потрібно оновити до актуальної версії в офіційному магазині Google Play (Android) чи App Store (iOS). Від користувача не вимагається ніяких додаткових дій.

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

«єДокумент» визнаватимуть держоргани, Нацполіція, а також військові та представники ТрО на блокпостах.

Міжнародний COVID-сертифікат

Розробники також відновили роботу функції, яка дозволяє отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19 — його можна заново згенерувати у застосунку. Також при необхідності можна  завантажити сертифікат у PDF-форматі та зберегти на свій смартфон або роздрукувати. Це особливо актуально для українців, які евакуюються за кордон.

Disqus Comments Loading...