Новини Новини 11.03.2022 о 14:30 comment views icon

У застосунку «Дія» з’явився «єДокумент» — тимчасове посвідчення особи на період воєнного стану у разі втрати документів. Також знову доступні міжнародні COVID-сертифікати

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Міністерство цифрової трансформації України продовжують адаптувати застосунок державних послуг «Дія» до роботи в умовах війни з росією.

«єДокумент»

Команда розробників застосунку «Дія» додала тимчасовий цифровий документ на період воєнного стану — «єДокумент». Це тимчасове посвідчення особи, яке міститиме паспортні дані та РНОКПП, та стане у пригоді, якщо звичайні документи було втрачено під час евакуації до більш безпечних регіонів України через вторгнення російських окупантів.

З міркувань безпеки держреєстри раніше довелося відключити, відповідно цифровий паспорт чи водійське посвідчення в Дії не завжди під рукою.

Щоб «єДокумент» з’явився, застосунок «Дія» потрібно оновити до актуальної версії в офіційному магазині Google Play (Android) чи App Store (iOS). Від користувача не вимагається ніяких додаткових дій.

«єДокумент» визнаватимуть держоргани, Нацполіція, а також військові та представники ТрО на блокпостах.

Міжнародний COVID-сертифікат

У застосунку «Дія» з'явився «єДокумент» — тимчасове посвідчення особи на період воєнного стану у разі втрати документів. Також знову доступні міжнародні COVID-сертифікати

Розробники також відновили роботу функції, яка дозволяє отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19 — його можна заново згенерувати у застосунку. Також при необхідності можна  завантажити сертифікат у PDF-форматі та зберегти на свій смартфон або роздрукувати. Це особливо актуально для українців, які евакуюються за кордон.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Як працює «Дія» у воєнний час — безпека даних, нові послуги та тимчасово відключені реєстри

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: