Рубрики НовиниКрипто

У зв’язку зі злиттям Ethereum найбільший майнінговий пул Ethermine завершив роботу і переходить в режим лише на виведення коштів

Опубликовал
Вадим Карпусь

Довгоочікуване злиття Ethereum нарешті відбулося і вплинуло на галузь. Ціна криптовалюти змінилася не дуже помітно – близько 1% для Ether та близько 2% для Ethereum Classic. Але в інших сферах вплив виявився істотнішим.

Так, найбільший майнінговий пул Ethereum – Ethermine – напередодні злиття заявив про закриття серверів для майнерів після того, як блокчейн завершить злиття. Це пов’язано з тим, що через зміну концепції на Proof of Stake тепер немає можливості здійснювати майнінг за допомогою відеокарт або ASIC.

Через кілька днів після злиття Ethermine ініціює автоматичну виплату своїм майнерам будь-яких невиплачених залишків. У серпні компанія також запустила пул стейкінгу Ethereum, де власники Ether зможуть вносити свої монети та отримувати дохід.

За наближеними підрахунками, після завершення злиття Ethereum «безробітними» виявляться близько 1 млн майнерів, які володіють сумарним обладнанням на суму понад $10 млрд. Це призведе до зниження рівня енергоспоживання мережі, а також може сприяти появі на ринку великої кількості відеокарт, які виявляться непотрібними для майнінгу.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу

Джерело: coindesk, bloomberg

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Вадим Карпусь