Рубрики НовиниКрипто

Українці створили «крипто-козаків» — колекцію NFT-аватарів Crypto Cossacks Club. Половину прибутку обіцяють пожертвувати «Повернись живим» та «Фонду Сергія Притули»

Опубликовал
Володимир Скрипін

Українська IT-компанія WeSoftYou повідомила про запуск Web3 ініціативи під назвою Crypto Cossacks Club. Це ще одна колекція NFT-аватарів, яку творці називають «українським Марвелом» на основі унікального культурного коду. За словами CEO WeSoftYou Максима Петрука, головна місія проєкту — допомога Україні та просування нашої культури в новому цифровому світі.

Стисло про колекцію CryptoCossacks Club

Колекція NFT-аватарів Crypto Cossacks Club створена українським цифровим художником та командою розробників програмного забезпечення, яких безпосередньо торкнулась війна. Проєкт покликаний зробити свій внесок у підтримку України в її опорі російській агресії та популяризацію українського культурного коду.

«Козаки мають українське походження, проте це не етнічна група, а радше каста вільних, безстрашних «воїнів-технарів». Аватари уособлюють свободу, мир, а також різні форми опору диктатурі, нав’язаній російським урядом»

Розробники WeSoftYou

Загалом колекція складається з 5000 NFT-аватарів різного рівня рідкісності. Кожен аватар утворюється із випадкової комбінації 100 різних елементів, які автоматично комбінуються та формуються програмою. 5000 рандомних комбінацій цих 100 елементів і будуть складати колекцію. Точніше — 4950, оскільки 50 аватарів створюються спеціально для відомих інфлюенсерів, які підтримують Україну. Серед них Ештон Катчер, Міла Куніс, Ілон Маск та український уряд.

Онлайн-курс Python с нуля від Web Academy.
Навчимо самостійно писати код на Python з нуля, розуміти структуру вебпрограм. Отримайте навички — інтеграції з сторонніми сервісами! Знижка у розмірі 10% доступна при використанні промокоду "ITC".
Дізнатись про курс

Вартість одного аватара становить 0,15 ETH, що дорівнює ~ $500 + комісія ~ $50. Запис до whitelist вже доступний через Discord. Також планується проведення спеціальної роздачі 50 NFT загальною вартістю $25 тис. — зареєструватися для участі у розіграші можна за цим посиланням. Слідкувати за всіма оновленнями щодо “роздач” можна за допомогою сторінок CryptoCossacks Club у соцмережах (Instagram, Twitter, Discord, Telegram).

Куди підуть гроші?

Половину прибутку від продажу NFT колекції Crypto Cossacks Club проєкт обіцяє розділити між двома благодійними фондами — «Повернись живим» і «Фонд Сергія Притули». Інші 50% фінансування спрямують на підтримку спільноти, розробку наступних колекцій та запуску інноваційних продуктів Web3.

«Ми підтримуємо ініціативу фонду «Повернись живим» з розмінування територій, що знаходились під російською окупацією. Розмінуємо Україну разом! Кошти підуть на закупівлю обладнання й інструктування саперів. Також ми направимо прибутки на гуманітарний напрямок «Благодійного Фонду Сергія Притули». Гроші будуть використані для надання першої медичної допомоги пораненим на окупованих територіях»,

Максим Петрук,

генеральний директор WeSoftYou

Як користувачі можуть придбати NFT з колекції CryptoCossacks Club ?

Перший дроп відбудеться 4 травня 2022 року. Щойно NFT CryptoCossacks Club стане доступним, користувачеві необхідно під’єднати криптогаманець MetaMask до сайту CryptoCossacks Club і завершити покупку, використовуючи криптовалюту Ethereum. Якщо користувач не має гаманця MetaMask, він може легко завантажити його в AppStore або як розширення в браузері.

Плани щодо розвитку

WeSoftYou не планує обмежуватися однією колекцією справа. В найближчих планах — івенти для побудови і розвитку ком’юніті, релізи спін-офф серій, запуск гаманця та соціальної мережі. Кожен учасник CryptoCossacks Club отримає частку у майбутніх проєктах, а саме — 5% від прибутку з гаманця CryptoCossacks, спін-офф колекцій, CryptoCossacks Real Estate та інших проєктів будуть щокварталу ділитися між усіма власниками NFT. Для отримання винагороди є одна умова — власники повинні бути у клубі CryptoCossacks не менш як місяць і бути активними учасниками спільноти.

26 квітня відбудеться перший онлайн-івент спільноти CryptoCossacks Club у Metaverse від Party.Space. На заході орагнізатори презентують першу колекцію, поділяться подальшими планами розвитку спільноти та занурення в технологію Web3. Захід проходитиме у метапросторі, який містить лаунж-зону, галерею NFT, музичну зону та багато іншого. Користувачі зможуть взаємодіяти з віртуальними об’єктами та один з одним у режимі реального часу. Квитки на захід доступні тут.

Disqus Comments Loading...
Поделитесь в соцсетях
Опубликовал
Володимир Скрипін