Українці активно конвертують ненависть у донати — у роботі Monobank та ПриватБанк спостерігаються перебої

Опубликовал
Вадим Карпусь

Сьогодні Україна знову стала мішенню російської терористичної атаки. Використовуючи десятки ракет (а до закінчення повітряної тривоги рахунок може перевалити й за сотню), російські терористичні війська обстріляли житлові будинки, дитячі майданчики, об’єкти інфраструктури. Вони цілили не у військові об’єкти, а по цивільних.

Певно, за задумом окупантів, атака цивільних мала налякати українців. Дзуськи! Вони вкотре прорахувалися та показали повне нерозуміння українського духу. На скажену ракетну атаку українці відповіли… масованими донатами рахунки волонтерів.

На додачу до постійно діючих благодійних фондів невдовзі після ранкових обстрілів почали з’являтись нові збори з красномовними назвами – наприклад, «На помсту» (від Сергія Стерненка). На момент підготовки матеріалу українці перерахували в цю банку вже понад 9 млн грн (перші 2 млн грн було зібрано всього за 9 хвилин). А банка Ігоря Лаченкова з нелітературною назвою налічує донатів на суму понад 4,5 млн грн.

Онлайн-курс "Чистий код та патерни проєктування" від robot_dreams.
Прискорюйте й спрощуйте процес розробки.Під менторством лектора з 15-річним досвідом ви навчитеся застосовувати 20+ шаблонів, опануєте рефакторинг і принципи чистого коду.
Детальніше

Українці з таким завзяттям кинулися перераховувати кошти волонтерам, що, схоже, це створило неочікувано високе навантаження на банківську систему. Деякі користувачі монобанку скаржаться на погану роботу застосунку. Також спостерігаються перебої в роботі “ПриватБанку”. Можливо, це пов’язано з великою кількість переказів в благодійні фонди та банки. Хоча не можна виключати, що це стало наслідком атак на інфраструктурні об’єкти та погіршення зв’язку, чи, що за ракетною атакою почалась кібератака на банківську систему України.

Засновник Monobank Олег Гороховський розповів про потужну DDoS-атаку на посилання Лачена, Притули, Стерненка. Тому доступом до банок може бути ускладнений. Але українців не зупинять такі незначні перешкоди.

“Паразитне навантаження DDoS на monobank доходить до 6 млн пакетів за хвилину на вхід + трафік 11 Гбіт на хвилину.
Це у 35 разів більше за штатні показники.

Сподіваюся ви розумієте, що наша відповідь на це може бути лише одна – зайти на Банки Лачена, Притули та Стерненко та зробити донат.

Слава Україні!”, – написав він.

Disqus Comments Loading...